Politika

Dveri: Da li Nišlije moraju sačekati i dvestoti rođendan Radničkog da bi Čair postao stadion kakav grad Niš zaslužuje?

Početkom juna prošle godine direktor Кancelarije za lokalni ekonomski razvoj izjavio je kako se do kraja godine može očekivati početak radova na rekonstrukciji stadiona Čair. Podsećanja radi, predsednik Vučić lično je najavljivao početak radova na Čairu za mart prošle godine, zatim se pristojno izvinio zbog kašnjenja i najavio početak izgradnje, „čairske lepotice“ za mesec maj, saopštilo je Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri.

 

“Od tada, kao što vidimo, prošla je čitava godina a radova na Čairu još uvek nema. Tribine „čairske lepotice“ stoje u nemom raspadanju, bez vode, toaleta i osnovnih uslova neophodnih da navijači, ljubitelji fudbala i niška deca, budućnost srpskog fudbala i sporta, dožive sportsku atmosferu svaki put kada u Nišu igra njihov voljeni klub. Sa tim u vezi, Gradski odbor Niš Srpskog pokreta Dveri pita na koju godinu je predsednik mislio kada je govorio o izgradnji Čaira? Imajući u vidu nove spektakularne najave o izgradnji potpuno novog, Nacionalnog stadiona u Beogradu, za koji je predviđeno 540 miliona evra, Nišlije se sa pravom pitaju da li to republička vlast nastavlja svoju politiku zanemarivanja Niša i juga Srbije? Pored otvorenih izjava o finansiranju beogradskih klubova na uštrb svih prvoligaša van prestonice, da li je ovo samo još jedan od pokazatelja da se vlast u Beogradu polako odriče i južne Srbije, kao što to otvoreno čini sa Кosmetom?”

U ovoj partiji ističu da Niš kao kulturna i sportska prestonica južne Srbije i Radnički kao svetski brend grada Niša zaslužuju stadion na kojem fudbaleri Radničkog svoje međunarodne nastupe mogu igrati na Čairu bez strepnji od toga da, kao što se prethodnih godina najavljivalo, to čine van Niša, u Jagodini.

Gradski odbor Niš Srpskog pokreta Dveri pita šta se dogodilo sa milijardu dinara za koju je Кancelarija za javna ulaganja još prošle godine dala saglasnost. Ukoliko je tačno da je obezbeđena sva potrebna tehnička dokumentacija i sprovedena sva procedura za dobijanje građevinske dozvole, zašto tribine Čaira trunu i propadaju? Кada će Nišlije dobiti stadion objedinjenih i pokrivenih tribina kapaciteta 22 200 gledalaca sa posebnim sektorima za VIP, medije, osobe sa invaliditetom i ostalim posebnim grupama korisnika kako je to predviđeno prema usvojenom projektu za rekonstrukciju?

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Бацање пара. Чему стадиони служе, а уз то и не раде? Који успех српски фудбал има да би се у њега улагало? Ни за 1000 година српски фудбал неће имати успеха, а дотле је питање шта ће бити са Србијом и светом уопште! Боље је улагати у ватерполо, кошарку и рукомет, спортове у којима и данас имамо солидне резултате.

  2. Uvazena gospodo iz Dveri, s obzirom da NISLIJA vise nema, naslov bi bio,- stanovnici Nisa !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com