Politika

DVERI: Da bi Srbija preživela ova vlast mora da ode

Protesti koji su se ovih dana odvijali na ulicama više gradova Srbije bili su eksplozija besa građana, a pre svega mladih zbog zloupotrebe epidemije koronavirusa od strane režima Aleksandra Vučića. Vrhunac je bila najava o ponovnom uvođenju policijskoj časa, a nakon što su orkestrirano ukinute mere, fingiran i veštački smanjen broj zaraženih i umrlih, održavane utakmice i predizborna kampanja, a sve samo da bi se stvorio privid o jenjavanju zaraze, kako bi se građani naterali da izađu na prve izbore u Evropi usled pandemije, smatra Srpski pokret Dveri.

Kažu da jo ovo bio samo okidač protesta, a uzroci su mnogo dublji.

Prof. dr Tamara Milenković Kerković, potpredsednik SP Dveri

“I protesti u Nišu bili su erupcija gneva Nišlija protiv nasilja, laži i protiv podaništva i nesposobnosti najgore vlasti koju je Niš ikada imao. Protesti su pokazali da se Nišlije, a najviše mladi, ne mire sa terorom, lažima i marginalizacijom Niša koju su oteli najgori. Dveri Niš su učestvovale i na protestima u Beogrdu i bili smo svedoci i žrtve brutalne reakcije policije, videli smo divljačko prebijanje mirnih građana, videli smo nereagovanje policije na nasilje maskiranih huligana, koji su nakon organizovanog nasilja nad policijom, zajedno sa tom istom policijom prebijali građane”, istakla je prof. dr Tamara Milenković  Kerković, potpredsednica SP Dveri.

Ona kaže da je na sreću u Nišu izbegnuto nasilje.

“Policija u Nišu nije branila nijednu instituciju, ni skupštinu, ni sudove, već samo sedište SNS-a. SNS je okupirao državu, uništava sve političke protivnike i pretvorio se u monopol nasilja nad građanima kojima vlada lažima i medijima. Mladi, pre svega studenti kojih je na protestu bilo najviše, besni su jer znaju da za njih perspektive u ovoj zemlji nema”, kazala je Kerković.

Jenjavanje protesta u Srbiji dešava se prema njenim rečima, zbog uvreženog a opasnog mišljenja, odnosno podele na građanske i političke proteste. Sa protestima se stalo i zbog svesti građana o ogromnom porastu broja zaraženih. Svek dok na protestima ne budu svi, i političke organizacije i udruženja i pojedinci, i sve dok protesti ne budu imali jasne ciljeve i zahteve, energija protesta neće pogađati u cilj. Dveri smatraju da su ovi protesti samo uvod u mnogo masovnije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Da bi Srbiji bilo bolje, Vi Dveri, bi trebalo pod hitno da odete ili nestanete, kao stranka, pokret ili bilo šta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com