Moja priča

Dve nagrade za Nišliju na muzičkom festivalu na Korčuli (VIDEO)

Niški kantautor zabavne muzike Bane Jovanović, koji se više od  25 godina bavi komponovanjem i izvođenjem pesama, na nedavno završenom 27. Međunarodnom festivalu pesme i vina “Marko Polo” na Korčuli dobio je dve nagrade. Njegovi utisci sa hrvatskog festivala koji ima dugu tradiciju su, kaže, izvanredni.

Bane Jovanović se na festivalu “Marko Polo” predstavio pesmom “Nikad se više ne ponovilo”, a dobio je nagradu  društvenih mreža, kao i specijalnu nagradu direktora festivala.

“Još me drži uzbuđenje, onako nešto nisam očekivao, gostoprimstvo, ljubaznost, dvoje iz publike mi je prišlo da kažu kako im se pesma sviđa. Zahvaljujem se svima koji su lajkovali, komentarisali i delili najavu pesme “Nikad se više ne ponovilo” i naravno direktoru festivala koji je u pesmi prepoznao kvalitet “, kazao je Jovanović Niškim Vestima.

Spot za ovu pesmu objavljen je po dolasku muzičara u Niš, a snimljen je na Korčuli. Zajedno sa Jovanovićem na Korčuli je bio i aranžer nagrađene pesme Marko Stojković.

Put na Korčulu dvojici muzičara finansijski je pomogao Grad Niš, a medijski sponzor bile su Srbija vesti, pa su se  tako grb Grada Niša i logo portala Srbija vesti našli na zvaničnim festivalskim materijalima.

Podsetimo, Marko Polo Fest na  ostrvu Korčula osnovan je 1996. godine i od tada se svake godine organizuje u čast pesme i vina. Na festivalu koji ima tradiciju dugu 27 godina nastupala su poznata imena pop muzike kao što su Tereza Kesovija, Meri Cetinić, Vlado Kalember, Alka Vujica, Dino Dvornik, Neno Belan, Neda Ukraden i drugi.

Muzika u Jovanovićevom  životu zauzima posebno mesto, iako je po zanimanju  profesor matemike i predaje u Gimnazii u Beloj Palanci  i Osnovnoj školi “Car Konstantin” u Nišu.

“Od muzike ne živim, ona mi je hobi, ali živim za muziku i rezultat toga su mnogobrojni nastupi i nagrade na festivalima širom Srbije i regiona na kojima sam u najboljem svetlu predstavljao ne samo sebe, nego i  Niš i Srbiju” , ističe Jovanović.

Jovanović je višestruki dobitnik nagrada i priznanja. 

____________________________________________________________________________________________________

Tekst je deo projekta “Oni su najbolje iz Niša”, koji je sufinansiran od Grada Niša – Gradske uprave za društvene delatnosti, na osnovu konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji te opštine za 2022. godinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com