Kultura

DVE NAGRADE ZA ČLANOVE AFA “ORO”: “Moravac” im doneo zlatnu i srebrnu medalju

Na 10. Festivalu zlatnih ansambala, igrači Akademskog folklornog ansambla „Oro“ Studentskog kulturnog centra Niš, Natalija Stojković i Miloš Stojanović, osvojili su zlatnu i srebrnu medalju u igranju “moravca“. Natalija je član ansambla već petnaest godina. Sa „Orom“ je odlazila na brojna takmičenje i festivale, prevashodno sa željom da napreduje, upoznaje druge krajeve i stiče nova poznantstva. Isto je bilo i sa, sada za nju zlatnim, festivalom u Novom Sadu, gde je osvojila nagradu „Zlatno kolce“.

„Naša ideja je bila da uživamo i upoznamo druge igrače. Samim tim priznanja nismo očekivali i baš zato su nam i draža. Medalja mi predstavlja uspomenu na novo iskustvo koje mi se desilo, kao i veliki uspeh. Ovo je i lep podsetnik da je, kada nešto jako volite, sve moguće“, kaže Natalija.

„Srebrno kolce“ otišlo je u ruke Milošu, koji je u ansamblu Studentskog kulturnog centra godinu dana, iako, kako kaže, ljubav prema folkloru gaji od svoje dvanaeste godine.

„Pošli smo na koncert kao i svaki put, bez posebnog cilja da se u Niš vratimo sa nagradama. Bilo je to neverovatno, novo iskustvo koje sam doživeo i smatram ovo velikim uspehom. Posebno mi je drago što je ovo moja prva nagrada“, kaže Miloš.

Talentovani igrači dodaju da je konkurencija bila jaka i da su se za nagradu borili sa još šezdeset igrača. To što su igrački partneri iz istog ansambla na prestižnom takmičenju osvojili zlato i srebro, dve nagrade od ukupno šest dodeljenih, najbolje govori o kvalitetu AFA „Oro“.

Inače, „Festival zlatnih ansambala“ održao se desetu godinu zaredom. Ponosni smo što su naši igrači imali priliku da pokažu svoje znanje i talenat, a bilo je zadovoljstvo naći se u društvu deset najboljih ansambala u Srbiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com