Sport

Dve medalje SK “Niš” na “Ludaja Kupu” u Kikindi

Sa trećeg po redu streličarskog “Ludaja Kupa”, koji je održan u Kikindi i u kojem je učestvovalo preko 120 takmičara, SK “Niš” doneo je u naš grad dve medalje. Ovaj klub imao je predstavnike u tri kategorije, a niški takmičari osvojili su jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

 

“U konkurenciji seniora smo imali dva takmičara. Mihajlo Stefanović je standardno bio odličan u kvalifikacionom delu i sa svojih 556 poena bio je prvi rezultat u svojoj konkurenciji. Na žalost, eliminacije su bile malo drugačije i Mihajlo je u polufinalu izgubio od Boljević Miloša pa je morao da se bori za bronzu koju je na kraju i osvojio. U finalnom poretku Mihajlo je bio treći, odmah iza Boljevića (SK Pančevo) i Velimirovića (SK Velos)”, istakao je Nikola Prodanović, generalni sekretar SK Niš.

U ovoj konkurenciji se takmičio i Marko Vulić, iako po godinama junior, Marko je sa solidnih 529 poena bio 8. u kvalifikacijama, a tu poziciju je zadržao i u finalnom plasmanu posle eliminacija.

U konkurenciji juniorki, Danica Nikolić je kvalifikacije završila na drugom mestu, a kasnije je kroz eliminacije svoj plasman i potvrdila te je i u finalnom plasmanu bila druga, pobednica u ovoj konkurenciji bila je Jovanović Teona iz SK Pančevo, dok je trećeplasirana bila Zamurović Sara iz SU Apollo (Kikinda).

“Ovog vikenda smo imali samo jednog predstavnika u konkurenciji goli luk, a to je bio Majović Dragoljub. On je sa solidnih 484 poena u svojoj konkurenciji zauzeo treće mesto u kvalifikacijama, no kroz eliminacije je nedostajalo i malo sportske sreće i Dragoljub je na žalost zaustavljen u osmini finala gde je meč izgubio za jedan poen od kolege iz Novog Sada. Majović je u finalnom plasmanu zauzeo 5. mesto”, kažu u ovom klubu.

Dodaju da su ovo loši rezultati za klub.

“Žao nam je što nismo mogli da pošaljemo više takmičara, ali je trenutna situacija takva da je ovo bio naš maksimum. Nas sada očekuje turnir na domaćem terenu, 19. februara se održava naš tradicionalni Kup “Mihajlo Čolović – Čole” u sali kod OŠ Miroslav Antić. Očekujemo streličare iz cele zemlje i nadamo se i dobrom uspehu naših takmičara iako domaći teren uvek sa sobom nosi čak i neku veću tenziju od turnira u gostima”, zaključio je Prodanović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com