Sport

Dve medalje i rekord za SK Niš

U Kikindi održan 2. Vidovdanski kup u streličarstvu.

Za streličarski klub iz Niša uspeh nije izostao ni na Vidovdanskom kupu, koji je održan u Kikindi. SK Niš nastupio je sa trojicom takmičara, a u svoj grad su se vratili sa dve medalje i zabeleženim novim državnim rekordom.

 

“Kako u poslednje vreme naši takmičari postižu značajne rezultate stilom “goli luk”, uspeh nije izostao ni ovog puta. Stojanović Dejan je fantastičnim rezultatom, sa 592 poena bio prvi u konkurenciji veterana i postavio novi državni rekord. Ovo je veoma respektabilan rezultat za ovu konkurenciju i dolazi kao još jedna potvrda da Dejan napreduje iz takmičenja u takmičenje. Sa druge strane, u konkurenciji seniora, Petrović Veljko je zauzeo drugo mesto”, rekli su u ovom klubu.

Odlično je gađao i Saša Cvejić u konkurenciji kompaund luk seniori u kvalifikacijama i zauzeo treće mesto. Na žalost već u prvom krugu eliminacija je završio dalje takmičenje u veoma neizvesnom meču protiv Varga Bele iz Temerina. Takmičari su imali identičan rezultat i na kraju je odlučivala jedna strela, obojica takmičara su pogodili 10 ali je Vargina strela bila bliže centru. Falilo je malo sportske sreće, ali ovo nikako ne umanjuje odličan rezultat koji je Saša postigao.

“Osvrtom na polovinu sezone koja je iza nas, mi smo veoma zadovoljni učinkom. Osvojili smo medalje na svakom takmičenju na kom smo učestvovali, naši takmičari konstantno napreduju i klub održava svoj status jednog od najboljih streličarskih klubova u Srbiji. Od takmičenja koja nas očekuju, već narednog vikenda imamo Centralno-evropski kup koji se održava u Temerinu, veliko takmičenje gde će nastupiti streličari iz najmanje 6 zemalja. Naš Mihajlo Stefanović se sprema za Svetsko juniorsko prvenstvo u Poljskoj od 9.-15. avgusta. I na kraju očekuju nas državna prvenstva prvo za mlađe konkurencije a kasnije i za seniore, oba u septembru. Naši takmičari se pripremaju i odlazimo sa namerom da damo sve od sebe i postignemo što bolje rezultate”, ističu u SK Niš.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com