Društvo

DVE LOKACIJE za javnu garažu u Nišu

Problem parkiranja u samom centru Niša u špicu sve je izraženiji, najave o izgradnji javne garaže prethodnih godina samo su dale lažnu nadu vozačima. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović ipak kaže da se o javnoj garaži aktivno razmišlja.

Još marta 2015. godine gradski većnik Mihajlo Zdravković, najavio je moguću izgradnju javne garaže na Sinđilićevom trgu.

Veliki parking iza Narodnog pozorišta često je već posle 11 sati prepun, vozači kruže jednosmernim ulicama po samom centru i prava je sreća kada se parking mesto i posle 20 minuta vožnje  i pronađe.

“Što se tiče izgradnje javne garaže imamo problem zemljišta. Imovonsko-pravni odnosi moraju da budu čisti tu gde treba da gradimo. Hteli smo da to bude iza Narodnog pozorišta ali je nastao problem kada se razmišljalo o ukopavanju. Upravo na tom mestu nalaze se prostorije skloništa obližnjih zgrada. Bilo je moguće podići samo jednu etažu a mi smo hteli koju više”, rekao je Darko Bulatović gostujući u jutarnjem programu NTV.

On potvrđuje da se od ideje izgradnje javne garaže nije odustalo već je u opticaju još jedna lokacija.

“I dalje razmišljamo o tom prostoru iza Narodnog pozorišta ali se razmišlja i o prostoru iza niškog Doma zdravlja. To su te dve lokacije”, rekao je Bulatović.

Krajem 2015. godine najavljena je izgradnja velike garađe kod bivšeg hotela Park, ta priča propala je posle devet meseci rada na projektu odlukom Gradskog veća.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com