Zdravlje

Dve klinike UKC Niš dobile najsavremenije ultrazvučne aparate

Klinike za kardiovaskularne bolesti i kardiohirurgiju dobile su dva najsavremenija ultrazvučna aparata renomirane kompanije General Electric. Ovi aparati stigli su u UKC Niš zahvaljujući angažmanu direktora, prof dr Zorana Perišića i pomoćnika generalnog direktora za transfuzijsku medicinu Ass. dr Milana Lazarevića.

Ovo su prvi aparati premium klase koji dolaze u UKC Niš.

„Na hiljade naših bolesnika dobiće mogućnost najsavremenije dijagnostike sa primenom 4D transezofagealne sonde, što je posebno važzno za ispitivanje bolesnika sa oboljenjem valvula. Aparat koji dolazi na našu kliniku primenjivaće se pre svega kod transplantacije bubrega za precizno određivanje kvaliteta prokrvljenosti transplantiranog organa“, rekao je direktor Klinike za kardiohirurgiju prof dr. Dragan Milić.

On je zahvalan Upravi za biomedicinu i Ministarstvu zdravlja Republike Srbije na razumevanju i obezbeđivanju ovih najsavremenijih UZ aparata čija ukupna vrednost iznosi preko 150 000 evra.

Ističe da je srećan što su njegove kolege nakon mnogo godina dobile moćno oružje u svojim rukama koje će im obezbediti brzo, pravovremeno i precizno postavljanje dijagnoze kod najtežih i najzahtevnijih pacijenata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button