Društvo

Dve hiljade paketića za decu iz najugroženijih grupa

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski podelila je novogodišnje paketiće deci u Romskom kulturnom centru, a potom je u Gradskoj kući podelila paketiće i deci niških Udruženja osoba sa invaliditetom, Ratnih vojnih invalida, kao i deci koja se sa majkama naleze u Sigurnoj kući u Nišu.

 

 

‘’Podelili smo više od 2.000 novogodišnjih paketića deci različitog uzrasta i neka im je to poklon za početak Nove 2021. godine. Zahvaljujuću našim donatorima  koji su donirali novogodišnje paketiće Gradu Nišu  imam tu čast da i romskoj, i dečici u Sigurnoj kući i deci članovima različitih udruženja učinim praznike radosnijim.Ovom prilikom njima i njihovim roditeljima želim sve najbolje u Novoj godini. Da ovu 2020. jednostavno ostavimo i zaboravimo i počnemo da se radujemo nekim novim vrednostima i novim i lepšim stvarima’’ – kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski koja je u Romskom kulturnom centru podelila pakete mališanima zajedno sa svojom zamenicom Dušicom Davidović.

Gradonačelnica Niša je dodala da su pripremljeni i paketi za sakupljače sekundarnih sirovina kojih u gradu trenutno ima nekoliko desetina.

‘’To su ljudi koji rade težak posao, mi smo se setili i njih i nadam se da će i oni biti zadovoljni  onim što će dobiti kao pomoć pred novogodišnje slavlje’’- dodala je Sotirovski.

U 2021. godini se pripremaju i određeni programi koji će biti realizovani zajedno sa romskim udruženjima.

‘’Na taj način želimo da osnažimo romsku populaciju i da ukažemo na to da je njima potrebna pomoć ali i posao. Nadam se da ćemo biti jedan od gradova koji će ugroženo stanovništvo moći da sagleda na jedan poseban način’’- kazala je gradonačelnica Sotirovski.

Prema reči Svetislava Jovanovića iz Romskog kulturnog centra za paketiće je ove godine prijavljeno oko 1000 dece. On se u ime romske zajednice zahvalio Gradu i donatorima koji su učinili njihovoj deci praznike radosnijim.

‘’Ovim gestom deci su ulepšani praznici, ali zbog situacije u kojoj se nalazimo nismo mogli za njih da pripremimo i priredbu kako smo to radili ranijih godina. Izostao je i Deda Mraz, ali se nadamo da će sledeće godine biti sve bolje nego sada’’- kazao je Svetislav Jovanović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com