Kultura

“Dvanaest veličanstvenih” i Omladinska filharmonija priredili koncert za pamćenje

Muzički spektakl pod nazivom “Dvanaest veličanstvenih” koji su priredili Srpska Omladinska filharmonija „Naissus“ i dvanaest solista iz četiri države Evrope, sinoć u hali Čair oduševio Nišlije.

Tradicionalni novogodišnji koncert, kojim je rukovodio maestro Zoran Andrić, pratilo je oko tri hiljade posetilaca i uživalo u izvođenju popularnih arija klasične i filmske muzike.

Ovaj jedinstveni muzički događaj trajao je gotovo tri sata uključujući pauzu. Izvedeno je 25 numera, počev od Uvertire Bizeove opere Karmen, preko poznatih dela Pučinija, Verdija, Mocarta, Kalmana, Albinonija, Kapua, Ofenbaha, Morikonea i drugih kompozitora. Na sceni su se smenjivali izvođači, a posebna poslastica za muzičke sladokusce bio je zajednički nastup šest tenora u nekoliko numera.

Ovako je zvučao evergreen hit My way, u izvođenju šest tenora i Srpske omladinske filharmonije Naissus.

Tenor Marko Frusoni, koji nije prvi put u Nišu, u okviru programa je proglašen doživotnim predsednikom Omladinske filharmonije Naissus.

Veoma sam počastvovan što ću biti predsednik orkestra mladih i talentovanih muzičara. Oni zaista zavređuju da se nađu na svetskoj muzičkoj sceni, kao i maestro Zoran Andrić. Mi se poznajemo već dugo, jer je meni ovo četvrti dolazak u Niš za pet godina. Maestru Andriću moram da čestitam na odabranom programu za večeras, koji je možda najbolji otkad ja dolazim u Niš, posebno zbog toga što sam bio deo dvanaestoro solista koji se retko mogu naći na nekom nastupu“, rekao je Marko Frusoni, kome je pored statuete Cara Konstantina uručena i umetnička slika Siniše Stamenkovića, slikara iz Niša.

Mesto predsednika Omladinske filharmonije Marku Frusoniju omogućuje da širom sveta zastupa i ugovara koncerte i nastupe mladim srpskim umetnicima. Koncerti i turneje su postali deo rutine Srpske Omladinske filharmonije Naissus, a kako smo saznali, na leto ove godine, već im je ugovoren nastup u Kataru. Na koncertu je nastupio tenor Pablo Karaman iz Argentine, sopran Tehmine Schaeffer iz Austrije, sopran Sanja Kerkez i mecosopran Nataša Rašić iz Srbije, i čak osam umetnika iz Italije, tenori Marko Frusoni, Simone Fediani, Alesandro Fantoni, Federiko Lepre i Paollo Antognetti i soprani Sara Cappellini Maggiore, Chiara Tarquini i Leonora Gennusa. Koncert je pratio i nekadašnji menadžer svetskih tenora Pavarotia, Dominga i Karerasa, što je samo po sebi veliki kompliment za mlade ljude, grad Niš i čitavu Srbiju.
Novogodišnji koncert je bio glamurozniji od prošlogodišnjeg tim pre što je u finalu koncerta nastupilo svih dvanaest solista, koji su zajedno izveli čak tri numere – O sole mio, Time to say goodbye i Vinsku pesmu iz Verdijeve opere Travijata.

Početak drugog dela koncerta i naslovnu numeru iz filma Pirati sa Kariba Klausa Badelta, pogledajte u snimku ispod teksta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com