Sport

Dva svetska šampiona i pet medalja za KBK Niš

Italia je bila domaćin Svetskog juniorskog prvenstva, u Lido Di Jesolu od 15-23.09.2018. Srbiju je predstavljalo 36 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, u disciplinama K1 i Low Kick. Posle Rusije, Srbija je zauzela visoko drugo mesto, u konkurenciji 2.230 takmičara, iz 64 država sa 5 kontinenata.

Reprezentativci Srbije, osvojili su 19 medalja ( 7-8-4), od toga, takmičari Kik boks kluba “Niš” čak 5 ( 2 ZLATA, 1 SREBRO I 2 BRONZE).

SVETSKI ŠAMPION, postala je Natalija Savić, koja je posle ostvarene ti pobede, iza sebe ostavila najveće svetske sile: Rusiju, Azerbejdžan i Tursku u kategoriji +60 kg.

Svetski šampion postao je i Patrik Buza -67 K1, u konkurenciji Moldavije, Azerbejdžana i Izraela.

Neda Brkić u konkurenciji: Poljske, Turske, Azerbejdžana, u finalu ne zasluženo gubi meč 2:1 od Ruskinje, i tako ostaje na srebrnoj medalji Svetskog prvenstva -56 kg.

Erik Buza, šampion Evrope iz 2017. u kategoriji -71 kilogram, pobedom nad reprezentativcem Kirgistana, lošim izdanjem, gubi od Grka, i osvaja bronzanu medalju.

Sandra Savatić, na najvećem takmičenju u dosadašnjoj karijeri, osvojila je bronzanu medalju.

Naredno takmičenje za kikboksere “Niša”, biće učešće na Kick light prvenstvu centralne Srbije u Kuršumliji, 29.09.2019.

Što se tiče seniorske reprezentacije, Srbiju očekuju pripreme od 26.09 – 10.10. 2018. na Vlasini, gde će se Novak Radulović, sa ostalim reprezentativcima, pripremati za predstojeće seniorsko Prvenstvo EVROPE u Slovačkoj, od 14-21.oktobra.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com