Hronika

Dva putnika iz kombija i dalje životno ugrožena

Lekari Kliničkog centra u Nišu i dalje se bore za život dva najteže povredjena putnika iz kombija u koji je juče udario šleper na auto-putu Beograd-Niš.

Direktor Klinike za anesteziologiju KC Niš dr Radmilo Janković rekao je da su dvojica najteže povređenih radnika na mehaničkoj ventilaciji, da zahtevaju podršku za održavanje hemodinamike i disanja, ali da se prati njihovo stanje i da se očekuje dalja stabilizacija.

“Jedan pacijent ima povredu moždanog stabla i tešku kontuziju pluća, a drugi pacijent ima povredu karlice i takodje tešku kontuziju pluća. Za sada nije u planu njihovo operativno zbrinjavanje, povrede su takve da zahtevaju konzervativno lečenje”, izjavio je Janković.

U niškom Kliničkom centru zbrinuta su još dva teško povredjena putnika, oni su juče operisani, a na bolničkom lečenju su još tri putnika sa lakšim povredama.

U saobraćajnoj nesreći koja se juče oko 10.30 časova dogodila na auto-putu, kod sela Gornja Trnava, kada je šleper udario u kombi koji se nalazio na zaustavnoj traci poginula su tri osobe, a osam je povredjeno.

Policija je G. B. (46) iz Kraljeva koji je upravljao šleperom i on će odgovarati za teško delo protiv bezbednosti u javnom saobraćaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com