Hronika

Dva povređena rudara prebačena u UKC Niš, očekuje se prijem još 20 do 30

U Urgentnom centru u Nišu tokom jutra su zbrinuta dva rudara povredjena u nesreći u rudniku uglja Soko u Sokobanji, a toj zdravstvenoj ustanovi najavljen je prijem još 20 do 30 povredjenih.

Kako je rečeno u toj zdravstvenoj ustanovi, rudari su primljeni sa povredama grudnog koša i u toku je njihova dijagnostika koja će odrediti dalji tok lečenja. Iz Urgentnog centra su naveli i da su lekari svih specijalnosti u pripravnosti kako bi zbrinuli povredjene rudare. U rudniku mrkog uglja “Soko” kod Sokobanje jutros oko pet časova dogodila se eksplozija usled koje se obrušio deo jame. Direktor Doma zdravlja Aleksinac Rodoljub Živadinović izjavio je danas za RTS da je stradalo osam rudara u rudniku “Soko”, a oko 20 je povredjeno. Naveo je da nema informacije koliko je još zarobljenih rudara. Kazao i da se radi o “aleksinačkoj” smeni, tako da je većina rudara iz Aleksinca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com