Sport

Dva niška košarkaša u kolicima među kandidatima za Evropsko prvenstvo

Dvojica Nišlija, Bratislav Kostić i Aleksandar Dinić, nalaze se među kandidatima za sastav reprezentacije Srbije u košarci u kolicima za predstojeće Evropsko prvenstvo C divizije koje će se održati od 29. jula do 4. avgusta u Sofiji. To je potvrdio i predsednik Saveza košarkaša u kolicima Srbije, Vladimir Kuzmanović.

„Igrači KKK “Nais”, kapiten Bratislav Kostić i Aleksandar Dinić, u planovima su SKKS-a za predstojeće pripreme i eventualni odlazak na Evropsko prvenstvo“,  rekao je Vladimir Kuzmanović.

Naime, SKKS je prosledio neophodnu dokumentaciju dvojice košarkaša u kolcima Međunarodnoj federaciji košarke u kolicima kako bi se izvršile pripreme za proces međunarodne klasifikacije. To je prvi neophodan korak da bi se igrači KKK Nais našli na širem spisku reprezentacije, dok će odluku o konačnih 16 za pripreme, doneti selektor Slobodan Banjac.

„Želja selektora je bila da već početkom juna, na turniru u Sarajevu proveri Aleksandra Dinića. Nažalost, zbog privatnih obaveza svoj debi u reprezentaciji je odložio. Naravno, učinićemo sve da selektoru omogućimo što bolji uvid u kvalitet svih kandidata i verujem da ovaj turnir neće biti i poslednja provera”, kaže Vladimir Kuzmanović.

Aleksandar Dinić: Foto: KKK “Nais”

Prvi čovek srpske košarke u kolicima smatra Niš jako bitnim gradom za razvoj ovog sporta. Naglašava da bez podrške Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu i Sportskog centra „Čair“ košarka u kolicima, kako kaže, još uvek ne bi postojala.

„Godinama se pokušavalo da Niš ima košarku u kolicima. Udruženja osoba sa invaliditetom u Nišu nisu bila aktivna u tom smeru, kakav je običaj  u svetu. Naprotiv, osobe bez invalididiteta, pre svega entuzijasti, bez ikakvog materijalnog interesa, pokrenuli su ovaj sport. Tu činjenicu SKKS ima stalno na umu, pa na svaki način pomaže upravo takvim ljudima. Zato će jedan predstavnik KKK Nais iz Niša biti član delegacije na predstojećem takmičenju starog kontinenta. Da li će biti i neko od igrača ovog kluba, odlučiće selektor Slobodan Banjac”, ističe Kuzmanović.

U KKK “Nais” se raduju činjenici da su dva igrača i trener u planu reprezentativnih akcija za prestojeće leto, ali ih to „ne skreće sa kursa“, a pohvaljuju sjajnu saradnju sa SKKS-om.

„Veseli nas činjenica da predstavnici struke i igrača u planovima našeg saveza. To je dokaz da dobro radimo na stručnom planu i organizaciji, što mora da se nastavi. Komunikacija na predstavnicima saveza je na dnevnom nivou, ocenio bih je savršenom”, naglašava jedan od čelnih ljudi u KKK “Nais” Marko Aleksandrović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com