Sport

Dva lica Midžora – planinari uživali u svakom trenutku

Dva lica prikazali su Stara planina i vrh Midžor (2169 m), tokom uspešne akcije Planinarskog društva “Preslap”, koja je održana u nedelju, 19. septembra, a na kojoj je iz Niša i Jagodine učestvovalo oko 70 planinarki i planinara.

Dva lica, u dva čina velike predstave. Sumorno lice, lice beline, lice magle, u prvom činu – tokom uspona od planinarskog doma Babin zub. Lice života i vedrine, zlatno lice Stare planine, sa pogledima na sve strane, na samom vrhu Midžor i tokom povratka ka Babinom zubu – u drugom činu naše predstave, navode planinari

“Skoro se ništa nije videlo tokom uspona. Kiša, koja je padala tokom cele noći, stala je upravo kada je družina krenula ka Midžoru. Jedna teškoća time je otklonjena, valjalo je biti strpljiv i sačekati da se oblaci i magla raziđu. To se i dogodilo, kao da je vođeno najlepšim dramskim tekstom, sa vrhunskim zapletom – na vrhu Midžor. Kako je družina iskoračila na krov Srbije i Stare planine, tako se magla povukla, kao da je u prethodna tri i po sata nije ni bilo, i svoje mesto ustupila je suncu i vedrini”, ističu u PD Preslap i dodaju da je ova idila pratila je družinu do samog kraja akcije. Još su mnogi do povratka na Babin zub i preplanuli…

Akciju su vodili Dragan Stevanović i Petar Ratković, vodiči Planinarskog društva “Preslap” sa zvanjem planinskih vodiča 3.kategorije, a uz njih u vodičkom timu bili su i profesor Vladimir Mitrović i Miroslav Dokman. Kompaktnost i sloga u družini bili su prisutni od prvog koraka, učinjenog ujutru, kada je izgledalo da se ide u neizvesnost koji je proizvela jednolična belina magle, sve do povratka do doma, u kasno popodne.

Planinarskog društva “Preslap”, će uspon na Midžor ubuduće organizovati svake godine septembra meseca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com