DruštvoHronika

Dva kukasta krsta na spomeniku Caru Konstantinu

Dva kukasta krsta ispisana crnom bojom osvanula su na spomeniku Caru Konstantinu na Nišavskom keju, mada pojedine Nišlije kažu da su krstove primietili još juče.

Na spomeniku već duže vreme piše “gnusno”. U niškoj Komunalnoj policiji rekli su da će obavestiti komunalnu inspekciju kako bi dala nalog da zaposleni u “Parking servisu” ili JKP “Mediana” uklone grafite.

U Komunalnoj policiji su takođe kazali da pošto se radi o natpisima koji spadaju u raspirivanje verske, rasne i nacionalne mržnje i imaju elemente krivičnog dela, nadležnost preuzima policija. Prema rečima nadležnih u Policijskoj upravi u Nišu, policija je danas preuzela sve mere iz svoje nadležnosti kada je u pitanju taj dogadjaj i obavestila Osnovno javno tužilaštvo.

Spomenik Caru Konstantinu otkriven je 2013. godine i poklon je Katoličke crkve gradu povodom obeležavanja 17 vekova od donošenja Milanskog edikta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com