DruštvoKultura

Dva dana upoznavanja kulture i savremenog života Japana

U toku jula meseca Udruženje Taka organizuje dva događaja vezana za direktnu kulturnu razmenu sa Japanom – od životnih iskustava, poput života u Japanu i Srbiji, do projekcija kratkih japanskih filmova.

Prvi događaj je panel diskusija “Svakodnevni život Srbija/Japan” koja će biti održan u 3. jula u Deli prostoru, sa početkom od 19,00 časova.

“Pričaćemo o čarima, sličnostima i razlikama svakodnevnog života u Srbiji i Japanu sa dve divne gošće – Kanoko Tsuda, koja već dugo živi u Beogradu, i Brankicom Takahashi, koja već duže živi u Tokiju. Imaćete prilike da čujete o njihovim iskustvima kao i da postavite sva pitanja vezana za temu”, kažu iz Udruženja Taka.

Plakat; Foto: Udruženje Taka Niš

Projekcije kratkih filmova Takatoši Araija i razgovor sa rediteljem biće održani 14. jula od 19,00 časova u prostorijama pivnice Labeerint.

“Ovom prilikom ćemo prikazati 2 filma “Kvantitet kvalitet” i “Riba”. Nakon projekcija će publika uživo razgovarati sa samim režiserom, koji će se uključiti online direktno iz Japana. Jedan od voditelja programa će biti i Naoko Kamba, koja će reći nešto više o savremenom japanskom filmu i njenim raznovrsnim aktvinostima po Srbiji”, poručuju iz Udruženja Taka.

Ulaz je besplatan za oba događaja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com