Kultura

Duvački orkestar Jesenice – Kranjska Gora nastupio u dvorištu Univerziteta

Duvački orkestar Jesenice – Кranjska Gora, koji uskoro slavi 150 godina postojanja, u petak je nastupio pred niškom publikom. Interesovanje Nišlija za njihov koncert bilo je veliko, a dugi aplauzi pokazali su da su muzičari iz Slovenije opravdali poverenje publike.

U revijalnom delu festivala “Horovanje” SКC Niš organizovao je koncert Duvačkog orkestra Jesenice – Кranjska Gora. Gosti iz Slovenije svirali su više od sat vremena na pozornici u Dvorištu Univerziteta.

Sa orkestrom je bio i njihov počasni predsednik Petar Bohinec, koji je zahvalio SКC Niš na gostoprimstvu. Izjavio je da mu je drago što je saradnja uspostevljena i da se nada da će se u budućnosti razvijati.

Foto: SKC Niš

Orkestar predvodi umetnički direktor i dirigent orkestra, akademski muzičar i profesor Dejan Rihtarič. Pod njegovim taktom orkestar postiže vrhunske uspehe na takmičenjima, kako domaćim u zemlji, tako i u inostranstvu.

Danas orkestar Jesenice – Кranjska Gora deluje kao nevladina organizacija u javnom interesu u oblasti kulture. Inače, orkestar je poznat po plemenitom, verodostojnom zvuku interpretacije različitih muzičkih stilova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com