Politika

Dušica Davidović zamenik gradonačelnika. Izabrani i članovi gradskog veća

Dušica Davidović, defektolog izabrana je za zamenicu gradonačelnika na predlog Dragane Sotirovski, kandidata za gradonačelnika Niša. Na današnjoj sednici izabrano je i devet članova gradskog veća. Branislav Kačar jedini je većnik iz prethodnog saziva koji će i u novom obavljati istu funkciju.

Ostali članovi gradskog veća su Slobodan Ranđelović, diplomirani tehnolog, Sonja Milojković, inžinjer Zaštite na radu, Adriana Anastasov, diplomirani ekonomista i dosadašnji predsednik Skupštine opštine Palilula, Nenad Stanković, master menadžer, dr Marija Ranđelović, doktor pedagoških nauka, Predrag Stojanović, diplomirani ekonomista, prof. dr Vladislav Marjanović, doktor ekonomskih nauka, Miroslav Đokić, kompjuterski tehničar i dosadašnji većnik u GO Niška Banja.

Dušica Davidović je osnovnu i srednju školu u Nišu, po struci je defektolog. Svojevremeno je kao članica gradskog veća obezbedila donaciju za dva obdaništa na seoskom porodicu, i to donaciju porodice Karađorđević i britanske kraljevske porodice. Zahvaljujući dobroj saradnji sa Vladom Republike Srbije i brojnim donatorima uspela je da u Nišu pokrene izgradnju prve regionalne Sigurne kuće za žene i decu žrtve nasilja. Sa svojim saradnicima doprinela je otvaranju Centra za porodični smeštaj i usvojenje. Zahvaljujući njenom angažovanju kongres Saveta Evrope nagradio je Grad Niš priznanjem za izuzetno urađen projekat, čime je naš grad kao jedini na Balkanu pristupio evropskoj mreži gradova. U Strazburu, 2010. godine imenovana je od Saveta Evrope za izvestioca o dokumenata o sprečavanju najvećih oblika nasilja nad decom. Prošle godine u Strazburu, podnošenjem amandmana, uspela je da izbriše sporni deo teksta dokumenta Kongresa saveta Evrope o interno raseljenim i izbeglim licima na prostoru Evrope.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com