Društvo

Dušica Davidović u Briselu otvorila skup povodom 30 godina ALDA

Zamenica gradonačelnice Niša  Dušica Davidović govorila je na otvaranju kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope u Briselu, a koji je održan povodom 30 godina Asocijacije lokalnih agencija za demokratiju na Balkanu. Prema njenim rečima, Niš je na ovom skupu ocenjen kao grad koji je ostvario značajne rezultate u poboljšanju lokalne demokratije.

Kako je istakla, sve je postignuto otvaranjem Kancelarije ALDA prvo u Subotici, a potom u Kragujevcu i Nišu kada su sprovedeni mnogobrojni projekti koji utiču na približavanje Srbije Evropskoj uniji.

Davidović je prezentovala šta je sve Grad Niš u proteklom periodu učinio da poboljša lokalnu demokratiju.

“Radilo se sa mladima, sa izvršnom vlašću radilo se na projektima koji poboljšavaju na kvaliteta i standarda života. Značajno je da je sama direktorka ALDA-e gospođa Antonela govorila da je imala izvanrednu saradnju sa Gradom Nišom, da je niz projekata koji su bili namenjeni Gradu i Srbiji upravo pokrenut iz našeg grada. Velika čast i za naš grad, ali i lično za mene da mogu da promovišem i da govorim o tome šta mi na ovom polju radimo”, rekla je Davidović.

Na ovom kongresu govorilo se o svim problemima koji tište države Evrope u cilju poboljšanja lokalne demokratije, rešavanja problema potencijalne korupcije i svega onoga što je problem na nivou Saveta Evrope i članica Evropske unije, kaže Davidović.

„Takođe je važno istaći da je 8. i 9. juna u Briselu bilo govora o lokalnoj demokratiji, ne samo na Balkanu, nego uopšte u Evropi. Govorilo se o svim problemima koji tište države Evrope u cilju lokalne demokratije, potencijalnoj korupciji i svega onoga što je problem na nivou Saveta Evrope i članica Evropske unije“, kaže Dušica Davidović.

Foto: www.alda-europe.eu

U prvom delu svog obraćanja zamenica gradonačelnice Niša je govorila o rezultatima Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope u Strazburu. U drugom delu je govorila o radu Grada Niša sa mladima, Kancelarijom za mlade, o saradnji sa izvršnom vlašću i poboljšanju kvaliteta života građana.

“Izuzetno sam ponosna što je proslava bila u znaku Srbije i dodala je da je bilo ohrabrujućih reči, da Srbija krupnim korakom ide ka Evropskoj uniji”, zaključila je Davidović.

ALDA, odnosno Evropsko udruženje za lokalnu demokratiju, je francusko registrovano udruženje posvećeno promociji dobrog upravljanja i učešća građana na lokalnom nivou u Evropskoj uniji, njenom susedstvu i šire.

Niš je član Asocijacija lokalnih agencija za demokratiju od 2001. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Aha,ha,hoho,hi,- hi… I Brisel se srozao, nije sto je nekad bio ! Ima li neki evropski skup, preletaca iz partije u partiju, da nas predstavljaju Maja Gojkovic, Peda Jelenkovic i doticna ,sa slike ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com