Društvo

„Dušanovi planinari“ – planinarska sekcija školaraca Osnovne škole „Duško Radović“

Osnovna škola „Dušan Radović“ i planinarsko-alpinistički klub „Mosor“ započeli su saradnju u cilju aktiviranja dece školskog uzrasta po pitanju planinarenja i što češćeg izlaska u prirodu. Planinarsku sekciju u ovoj školi, pod nazivom „Dušanovi planinari“, pokrenula je profesorka engleskog jezika i član ovog kluba Mimica Petrović Radovanović.

„Do sada su održana dva školska časa sa učenicima trećeg razreda. Na prvom času licencirani vodič Planinarskog saveza Srbije i načelnik kluba „Mosor“ Slaviša Ivanović, pričao je učenicima o tome šta je planinarenje, kakve planine postoje, o pravilima ponašanja i kako se planinari kreću u grupi. Učenici su pažljivo slušali, a kasnije imali dosta pitanja o ovoj, njima veoma interesantnoj, temi“, kaže Mimica Petrović Radovanović.

Foto: Mimica Petrović Radovanović

Na drugom času Slaviša Ivanović je dvorištu pokazao školarcima, budućim planinarima, osnovnu planinarsku opremu: šator, dereze, kacigu, karabinjere, uže…

„Uskoro će se sa ovim mladim „Dušanovim planinarima“ održati i prva planinarska akcija“, dodaje profesorka Mimica Petrović Radovanović.

OŠ „Dušan Radović“ već ima zapažene rezultate u sportu, u školi radi i ekološka sekcija, a učenici su veoma zainteresovani za nove sadržaje i aktivnosti u prirodi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com