Hronika

Dušan Popović, legenda Hipi Doline, preminuo noćas od posledica koronavirusa

In Memoriam-Dušan Popović Dule 1950-2021.

Dušan Popović, legenda Hipi Doline, vrhunski poznavalac muzike, predsednik stonoteniskog kluba “Josip Kolumbo” iz Niša, preminuo je noćas od posledica koronavirusa u Kliničkom centru Niš.

U prethodnom periodu od 10-12 godina “Josip Kolumbo” je četiri puta bio superligaš.

Dušan je u klubu od samog osnivanja, najpre, kao igrač, a kasnije kao trener i predsednik kluba.

 

Starije generacije pamte ga kao jednog od najboljih igrača 70-ih i 80-ih godina u SFRJ. Svakako jedan od najboljih stonotenisera koje je Niš imao.

 

Nakon igračke karijere obavljao je brojne  funkcije u stonoteniskom sportu, a između ostalog, bio je i predsednik Stonoteniskog saveza Srbije.

 

Najveći uspeh u trenerskoj karijeri postigao je u prošloj sezoni kada je sa svojim Josip Kolumbom, nakon ubedljivog prvog mesta u regularnom delu sezone, stigao do vicešampionske titule za šta je, nedavno,  primio zlatnu plaketu Sekcije sportskih novinara Niša, kao predstavnik jednog od tri najbolja sportska kolektiva u Nišu u 2021.godini.

Ostaće upamćen kao čovek britkog uma, koji nije davao na sebe.

Vreme i mesto sahrane Dušana Popovića biće naknadno saopšteni.

Dušan Popović jedan je od Nišlija koji je govorio u filmu o Hipi Dolini snimljen u okviru City produkcije.

Producent Oliver Paunović oprostio se na svom fejsbuk profilu od jednog od glavnih aktera filma “Ceo svet u jednoj dolini”.

“Legenda Hipi Doline, vrhunski poznavalac muzike, predsednik stonoteniskog kluba Josip Kolumbo iz Niša prvaka Srbije. Jedan od glavnih likova u mom filmu o “Hipi Dolini”. Početkom ove godine doneo mi je sliku poslednjeg albuma Bitlsa “Let It Be” iz 1970. Hvala ti Dule na divnom poklonu, da nije bilo tebe ne bi bilo ni predivnih priča iz Hipi Doline budućim pokolenjima.”

[wonderplugin_video videotype=”mp4″ mp4=”/wp-content/uploads/2020/12/Hipi-Dolina-iPhone.mp4″ webm=”/wp-content/uploads/2020/12/Hipi-Dolina.webm” poster=”/wp-content/uploads/2020/12/hipi-dolina-1.jpg” lightbox=0 lightboxsize=1 lightboxwidth=960 lightboxheight=540 autoopen=0 autoopendelay=0 autoclose=0 lightboxtitle=”” lightboxgroup=”” lightboxshownavigation=0 showimage=”” lightboxoptions=”” videowidth=600 videoheight=400 keepaspectratio=1 autoplay=0 loop=0 videocss=”position:relative;display:block;background-color:#000;overflow:hidden;max-width:100%;margin:0 auto;” playbutton=”/wp-content/plugins/wonderplugin-video-embed/engine/playvideo-64-64-0.png”]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com