Društvo

Dušan Milisavljević prvi čovek ORL klinike Kliničkog centra u Nišu

Klinika za uho, grlo i nos niškog Kliničkog centra dobila je novog direktora.

Prof. dr Dušan Milisavljević, ORL specijalista koji na ovoj klinici radi on novembra 1994. godine obavljao je nekoliko funkcija od načelnika hiruške klinike, preko zamenika direktora do prvog čoveka niške ORL klinike-funkcije koju od danas obavlja. Ujedno Milisavljević je i profesor na Medicinskom fakutelu u Nišu.

Klinike su osnovne jedinice Kliničkog centra, a njihovi rukovodioci su na tim pozicijama pre svega zbog stručnih kompetencija, tvrde u niškom Kliničkom centru. Te klinike nemaju svoje žiro račune, njihovi rukovodioci bave se isključivo rukovođenjem stručnog dela posla.

“Drago mi je da je predlog za moje postavljenje došao od mojih kolega i generalnog direktora prof. dr Zorana Radovanovića koji je i potpisao rešenje”, rekao je Milisavljević za Niške Vesti.

On dodaje da će da unapredi i podigne nivo zdravstvene zaštite u oblasti otorinolaringologije i posveti veću pažnju načinu rada.

“Planiram da pacijentima koji boluju od karcinoma vrata i glave pružimo kompletniju dijagnostiku i poboljšamo brigu i brzinu lečenja. Ovi pacijenti, jednostavno ne smeju da čekaju na dijagnostiku i lečenje”, kaže za Niške Vesti Milisavljević.

Prioritet u daljem radu biće briga o najmlađim pacijentima, kada je u pitanju skrining oštećenja sluha i operativne metode u toj oblasti, završava novi direktor ORL klinike Kliničkog centra u Nišu.

Radovanović: Mene interesuju pacijenti a ne politika

Prvi čovek niškog Kliničkog centra je siguran da će dolazak Milisavljevića na čelo ORL klinike unaprediti rad ne samo ove jedinice već sliku čitavog Kliničkog centra.

“Prof. dr Dušan Misavljević je redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Nišu. Dugo godina je u zdravstvu i kao lekar i kao nastavnik a i kao javni radnik tj. politicar. Ovo poslednje sigurno nije bila preporuka a ni prepreka jer mene kao direktora drugog po veličini Kliničkog centra u Srbiji interesuju samo Pacijenti a ne ko je član koje stranke. Doktor Miško Zivić je sada u Kabinetu i nema smenjivanja već jednostavnih promena na pojedinim mestima što treba da urodi boljim rezultatima. Očekujem da i profesor Dušan sada kao direktor ORL klinike i prof Miško daju svoj maksimum na novim pozicijama”, rekao je za Niške Vesti generalni direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com