Društvo

Duplo više dece u niškim vrtićima nego pre Nove godine

U toku je vakcinacija zaposlenih u vrtićima

Niške vrtiće pohađa oko 2.800 dece što je duplo više nego pre  praznika koji su za nama, kaže direktorka PU “Pčelica” Svetlana Mitić.

Ona dodaje da je situacija u svih 26 vrtića dobra, da su deca zdrava i da se primenjuju pojačane mere higijene.

Inače, u niške vrtiće je upisano 6.136 devojčica i dečaka.

Foto: Svetlana Mitić, direktor PU “Pčelica”

“Dobra vest je da nam se deca vraćaju u vrtiće. Ovih dana ih je oko 2800 što je duplo više nego što ih je bilo pre praznika, dočeka Nove godine i proslave Božića. I dalje vodimo računa da nam dolaze zdrava deca, da roditelji imaju potvrde izabranog pedijatra o njihovom zdravstvenom stanju. Zadatak vaspitača je da svakodnevno proveravaju iv ode računa o zdravstvenom stanju dece, ali vodimo računa i o tome kakva je zdravstvena situacija u njihovim porodicama”, kaže Svetlana Mitić.

Ona dodaje  da je PU “Pčelica” u stalnom kontaktu sa Institutom za javno zdravlje u Nišu zbog epidemiološke situacije.

“Veliki broj zaposlenih u našim vrtićima je primio vakcinu a dobar broj njih čeka poziv za vakcinaciju jer su se prijavili preko ePortala. Neka naša procena je da će oko 85 posto zaposlenih u vrtićima koji pripadaju našoj ustanovi biti vakcinisano”, kazala je Svetlana Mitić.

Prema njenim rečima trenutno se na listi čekanja za polazak u vrtić nalazi  780 mališana.

“Ovaj broj će biti znatno smanjen, za oko 200 mališana, kada se završe vrtići čija je izgradnja je započeta. U pitanju su dva vrtića, jedan je u Brzom Brodu a drugi u Novom selu”, završava Svetlana Mitić.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com