Hronika

Duplo dno kofera obloženo neprijavljenim evrima

Carinici su u saradnji sa policijom 8. jula 2021. godine na graničnom prelazu Gradina, prema Republici Bugarskoj, sprečili pokušaj krijumčarenja čak 166.000 neprijavljenih evra kojima je bio obložen jedan naizgled običan kofer, saopštila je Uprava carina.

Velika suma neprijavljenih deviza otkrivena je tokom popodneva na izlaznoj strani graničnog prelaz Gradina, kada je za kontrolu izdvojen jedan mercedes holandskih registarskih oznaka, objašnjavaju.

Foto: Uprava carina

“Luksuznim automobilom su iz Holandije ka Turskoj putovali otac i sin, holandski državljani turskog porekla.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, rekli su da sa sobom nose samo lične stvari i oko 9.000 evra.

Međutim, tokom detaljne kontrole koja je usledila, u prtljažniku je otkriven jedan kofer koji je carinicima bio sumnjiv i to, kako je uskoro otkriveno, s dobrim razlogom.

Naime, odstupanje od uobičajnog zvuka prilikom kuckanja po plastičnoj površini kofera, motivisalo je carinike da ispitaju šta se nalazi u njegovoj unutrašnjosti.

Ubrzo je potvrđeno da kofer zapravo ima duplo dno koje je u potpunosti bilo ispunjeno neprijavljenim novcem”, ističe se u saopštenju.

Reč je o sumi od čak 166.000 evra koju su u dalju nadležnost preuzeli pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije iz Niša kako bi tokom istrage koja će uslediti detaljno proverili indicije da se radi o pokušaju pranja novca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com