Moja pričaSport

Dunja je za pet godina osvojila četiri duple titule u alpskom skijanju

Dunja Đorđević (2013) je mlada niška skijašica koja je u poslednjih pet godina osvojila čak četiri duple titule u alpskom skijanju.

Prve skijaške zaokrete je napravila sa dve godine života. Skijanjem se bavi već punih devet godina. Na snegu provodi između 50 i 60 dana godišnje, što je veoma zahtevno, a opet daleko manje od konkurentskih klubova iz Srbije što uspeh čini još većim.

Foto: Privatna arhiva

Dunja pohađa peti razred osnovne škole “Učitelj Tasa” i  pored svih vannastavnih aktivnosti, odličan je učenik.

Odličan uspeh postiže i kao učenik III razreda Osnovne Muzičke Škole, odsek gitara, u klasi profesora Viktora Đuknića.

Foto: Privatna arhiva

Što se tiče sportova, pored skijanja, Dunja aktivno trenira odbojku u OK “Desetka” kao i atletiku u AK “Železničar”.

“Kombinacija ovih sportova joj omogućava svestran sportski razvoj i usklađenu fizičku aktivnost tokom cele godine. Svi sportovi se međusobno dopunjuju i kombinuju za pravilno psihofizičko sazrevanje”, ističe Nenad Đorđević, Dunjin otac za naš portal.

Osvojene medalje u skijanju; Foto: Privatna arhiva

Poslednje četiri sezone bila je apsolutno dominantna u svojim kategorijama gde je odnosila većinu pobeda u trkama u tim sezonama.

Četiri puta bila ukupni pobednik Alpskog kupa Srbije u veleslalomu za sezone 2024 (U12), 2023 (U10), 2021 (U8), 2020 (U8) i četiri puta kao pobednik Državnog prvenstva Srbije u veleslalomu za sezone 2024 (U12), 2023 (U10), 2021 (U8), 2020 (U8).

Foto: Privatna arhiva

“Poseban uspeh je napravila u ovogodišnjoj sezoni 2024 (U12), kada je kao ulazno godište bila najbolja u konkurenciji od dvadesetak devojčica većinom godinu dana starijim od sebe, pobedivši u 5 od 7 trka uz po jedno 2. i 3. mesto”, ističe Nenad.

 

Foto: Privatna arhiva

Za skijaške uspehe najzaslužniji su skijaški treneri Radoslav Ristić – Čičko, Damir Kapric, kao i Dunjin “prvi trener”, dvegodine stariji rođeni brat Nikola, koji se isto bavi skijanjem (atletikom i fudbalom) koji i pored toga postiže zapažene uspehe iz školskih takmičenja iz Matematike, Fizike i Programiranja.

Alpski kup Srbije je najviši rang takmičenja u Srbiji u organizaciji Skijaškog Saveza Srbije. Sastoji se od 5 do 8 trka za kategorije U12, U10 i U8 u disciplini veleslalom koje se boduju za datu sezonu.

Državno prvenstvo Srbije je najznačajnija trka od svih trka Alpskog kupa, jer pobednik dobija titulu Državnog prvaka Srbije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com