Zdravlje

Đukić Dejanović: Psiholozi mogu da pomognu ginekolozima

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da psiholozi i psihijatri treba da daju instrukcije ginekolozima kada je reč o načinu komunikacije sa trudnicama i porodiljama, a da će ta saradnja među lekarima različite specijalizacije poboljšati tretman pacijenata.

“Potrebno je da ginekolozi dobiju instrukcije od psihologa i psihijatara kako treba prići ženi koja je na primer starija prvorotka, kako onoj koja je veoma mlada, na koji način pristupiti veoma obrazovanoj i uplašenoj osobi, a kako ženi iz naroda”, rekla je ona za današnju Politiku.

Đukić Dejanović je ukazala i da “dobar razgovor” može pozitivno da utiče na stabilnost i sigurnost žene i da svakoj trudnici “godi lepa i topla reč bez obzira na životno doba”.

Đukić Dejanović je bila profesorka Medicinskog fakulteta u Kragujevcu, a od 2012. do 2014. ministarka zdravlja, te u dva mandata predsednica Udruženja psihijatara Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com