Promo

Duhovita priča o mladoj devojci u muškom svetu „Uspomene bivše lepotice“ u prodaji

Roman Uspomene bivše lepotice spisateljice Aliks Kejts Šulman, prodat u više miliona primeraka, smatra se jednim od prvih i najboljih dela beletristike nastalih tokom drugog talasa feminističkog pokreta. I decenijama kasnije, ostala je zabavna, iskrena i srceparajuće pronicljiva priča o mladoj devojci u muškom svetu.

Svetski bestseler američke aktivistkinje za ljudska prava prati odrastanje i sazrevanje Saše Dejvis, kroz teme koje su oduvek bile tabu: seksualno uznemiravanje, diskriminacija na poslu, prekid trudnoće, preispitivanje braka i majčinstva i potraga za izgubljenom lepotom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka.

Saša Dejvis je imala sve što bi jedna devojka koja odrasta u predgrađu pedesetih godina prošlog veka mogla da poželi: lepotu, pamet i dečka sportsku zvezdu. Sve što joj je potrebno za uspeh jeste da joj koža ostane čista i da joj pamet ostane skrivena pod tijarom kraljice mature.

Međutim, kada napusti koledž i svoje snove da bi se udala, Saša shvata da joj se život sveo na zastrašujuće odbrojavanje do tridesetog rođendana – kada će njena lepota potpuno izbledeti i kada će se život kakav je živela završiti. Dok se bori protiv svog savršenog, konzervativnog vaspitanja, doživljava intelektualno i seksualno buđenje, koje je možda jedini način da pobegne od starenja.

„Sjajan roman… tužan i duhovit, vešto zamišljen i sproveden u delo… važan.“ – Njuzvik

„Izuzetan roman… ženama će se dopasti, a muškarci bi trebalo da ga pročitaju za dobro svojih besmrtnih duša.“ – Njujork tajms

Aliks Kejts Šulman je rođena 1932. u Klivlendu, u Ohaju, gde se i školovala. Planirala je da postane advokat, kao i njen otac. Međutim, na koledžu se zaljubila u filozofiju, pa je nakon diplomiranja odlučila da se preseli u Njujork i studira filozofiju na Univerzitetu Kolumbija. Nakon što je nekoliko godina provela kao urednik enciklopedija, upisala se i na Univerzitet u Njujorku, gde je diplomirala matematiku, a kasnije, nakon što je odgajila dvoje dece, stekla je i master diplomu iz oblasti humanistike. Prvu knjigu je objavila 1970, a prvo predavanje održala 1973. godine. U svojim romanima istraživala je živote i izazove mladih i sredovečnih likova. Danas živi u Njujorku sa svojim voljenim suprugom.

Uspomene bivše lepotice potražite na sajtu vulkani.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com