Društvo

Dug Direkcije za javni gradski prevoz biće isplaćen iz gradske kase

Umesto Direkcije za javni gradski prevoz, Grad Niš isplatiće više od 90 miliona dinara duga, ne računajući kamatu, privatnom prevozniku „Ćurdić, zbog neplaćanja usluga skoro godinu dana toko 2018. godine, potvrđeno je na sednici gradskog veća.

2019. godine doneta je prvostepena presuda u korist Direkcije. Nakon toga, drugostepeni sud je iz formalnih razloga vratio presudu na doradu gde je ona potpuno preinačena u korist prevoznika. Reč je o pravnosnažnoj presudi, na koju nije moguće uložiti žalbu, a kako je naveo direktor Milić, podneće pravni lek i zatražiti reviziju presude.

„2015. godine kada je prevoznik Ćurdić krenuo sa radom u Nišu, on je prevozio sa vozilima jednog kvaliteta, nakon samo godinu dana, prevoznik je četiri vozila zamenio vozilima starog kvaliteta, što je bilo grubo kršenje ugovornih odredbi i Direkcija je odlučila da postupi onako kako je ugovorom potpisano i da prevozniku ne plaća transport za vozila koja nisu imala našu saglasnost“, pojašnjava Direktor Javnog preduzeća Direkcija za javni prevoz, Milan Milić.

Prema njegovim rečima, prevoznik je građanima pružio niži nivo kvaliteta usluge od ugovorene i na taj način sve obmanuo.

„Bili smo vođeni time da je javni interes najbitniji, bili prinuđeni na ovakav korak i bili smo u nezavidnoj situaciji da Grad ostane bez javnog prevoza, dodaje on.

Gradonačelnica Dragana Sotirosvki ističe da para u budžetu ima dovoljno što im kao Gradu omogućava da izdrže udarce koji dolaze bočno i nastave sa planiranim aktivnostima.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com