Sport

“Duduci” osvojili “niški Rolan Garos” (VIDEO)

Srbija je u nedelju 13. juna slavila titulu Novaka Đokovića na Rolan Garosu, a skoro paralelno sa finalnim duelom između Đokovića i Cicipasa u Nišu je održano finale Majskog turnira u tenisu, lepe organizacije grupe entuzijasta i ljubitelja sporta koja će postati tradicionalna.

U prvenstvenoj nameri da se druže i lepo provode, a istovremeno i takmiče, ljubitelji tenisa su 15. maja započeli turnir koji je nakon mesec dana dobio pobednika. Subotom i nedeljom na terenima Teniskog kluba Kostić igrani su mečevi u periodu od 9 ujutru do 21 čas uveče.

Na turniru je učestvovalo 10 ekipa podeljenih u dve grupe. Svaka ekipa brojala je najmanje tri člana, igrala su se tri singla i jedan dubl. Pobede u singlovima su donosile jedan, u u dublu dva boda. Ekipe su se rangirale po broju bodova. Nakon grupne faze usledio je eliminacioni sistem od četvrtfinala pa do kraja.

Teniski veterani, ali i obični ljubitelji tenisa rekreativci, su uz želju za zabavom i bavljenje sportom iskazali i društvenu odgovornost. Odlučili su da sav novac od organizacije daju u dobrotvorne svrhe i tako je Majski turnir dobio i humanitarnu notu.

Pobednici turnira, “Ol star duduci” – Nenad Marjanović, Aleksandar Georgiev, Nemanja Marjanović, Marko Kovačević, Slobodan Stanojević i Janko Gocić; Foto: Nevena Marjanović

Pobednik turnira je ekipa ekipa “Ol star duduci” koju su činili Nenad Marjanović, Aleksandar Georgiev, Nemanja Marjanović, Marko Kovačević, Slobodan Stanojević i Janko Gocić. Oni su nakon velike borbe u finalu savladali tim “Južnjačka uteha” rezultatom 3:2. U borbi za treće mesto “Badavdžije” su bile bolje od “Moderne” takoe rezultatom 3:2.

Podeljene su i individualne nagrade, za najboljeg igrača izabran je Marko Kovačević (Ol star duduci), najperspektivniji takmičar je Zoran Golubović (Badavadžije), dok je Ferplej nagradu dobio Lazar Aranđelović (Badavadžije).

Najmlađi takmičar na ovom turniru imao je 19, dok je najstariji imao 70 godina. Čak 58 takmičara je uzelo učešće na ovom događaju, a odigrano je 112 mečeva. Svi učesnici imaju samo reči hvale o organizaciji turnira i sa nestprljenjem očekuju i naredni. Apsolutno su se svi složili da Majski turnir i u budućnosti bude humanitarni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com