DruštvoSport

DŠK “Osnovac” u Super ligi Srbije

Najveći uspeh niškog ženskog šaha u ekipnoj seniorskoj konkurenciji, u poslednjih 12 godina, ostvarila je ekipa Dečijeg šahovskog kluba “Osnovac” ulaskom u Super ligu Srbije – najviši rang takmičenja u državi, u kome je Grad Niš poslednji put imao predstavnika davne 2007. godine.

U najelitnijem šahovskom društvu, koje će se od 22. avgusta do 1. septembra održati u hotelu “Patria” u Subotici, za titulu ekipnog državnog prvaka u ženskoj konkurenciji, boriće se i jedan mali-veliki klub iz našeg grada, Dečiji šahovski klub “Osnovac”!

“Izuzetna je čast i zadovoljstvo naći se u najjačem rangu ekipnog takmičenja u Srbiji, pogotovo imajući u vidu dva podatka – da smo prva ekipa iz našeg grada koja je nakon dugih 12 godina izborila pravo da nastupi u najvišem rangu takmičenja, kao i to da je naš klub osnovan tek pre nepunih pet godina! Zahvaljujući pre svega entuzijazmu, volji i želji dece – članova kluba, kao i istrajnosti njihovih roditelja, zajedničkim snagama uspeli smo da, za ovo kratko vreme, dođemo do samog vrha – do najvišeg seniorskog ranga ekipnog takmičenja u državi”, kažu iz DŠK “Osnovac”

Inače, Niš već šest godina nema predstavnika ni u muškoj ekipnoj konkurenciji u najvišem rangu takmičenja, pa samim tim ulazak ekipe DŠK “Osnovac” u najelitnije ekipno takmičenje u državi ponovo vraća Niš na mapu šahovskih centara u Srbiji, gde je našem gradu svakako i mesto.

Foto: DŠK “Osnovac”

Za odlazak jedine superligaške ekipe sa juga Srbije na takmičenje u Suboticu, neophodna su finansijska sredstva u iznosu od 840.000,00 dinara. Iz gradskih struktura klub ima izuzetnu podršku, tako da je Grad stao iza svog najnovijeg superligaša i određenim finansijskim sredstvima u velikoj meri podržao debitantski nastup kluba u najvišem rangu takmičenja. Pored podrške Grada, klubu je svakako neophodna i podrška i pomoć društveno odgovornih kompanija koje posluju u našem gradu.

S tim u vezi, u zavisnosti od iznosa sponzorstva, DŠK “Osnovac” nudi potencijalno zainteresovanim sponzorima razne vrste reklamiranja:

* štampanje logoa firme na dresovima koje će takmičarke nositi za vreme trajanja takmičenja,

* medijsku i internet promociju kako u Srbiji, tako i širom sveta (takmičenje se putem interneta prenosi uživo, a izveštaji se distribuiraju preko nekoliko desetina sajtova),

* dodavanje naziva sponzora imenu kluba

* mesto u Upravnom odboru jedinog superligaškog šahovskog kluba južne Srbije

“Postanite deo trenutno najuspešnijeg šahovskog kolektiva u gradu i pridružite se u ispisivanju najlepše stranice niškog ekipnog šaha u poslednjih 12 godina. Ujedno, iskoristite ovu jedinstvenu priliku da postanete deo najelitnijeg ekipnog šahovskog takmičenja u državi i podržite klub iz našeg grada u nadmetanju sa šahovskim institucijama i najboljim šahistkinjama naše zemlje”, poručuju iz DŠK “Osnovac”.

Svi potencijalno zainteresovani sponzori bliža obaveštenja mogu dobiti putem broja telefona 065/2-419-206, kao i putem imejla dsk.osnovac@gmail.com

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com