Politika

DS: Niška vlast radi u interesu Beograda i Puteva Srbije

Gradski odbor Demokratske stranke u Nišu ukazao je na današnjoj konferenciji za novinare da funkcioneri ove gradske vlasti moraju da vode računa o građanima Niša, a ne o interesima Beograda i JP “Putevi Srbije”.

U ovoj stranci podsećaju da su za samo četiri godine dok je DS upravljala gradom, otvorene fabrike Jura, Šin Von, Beneton, niz malih i srednjih preduzeća i zapošljeno oko pet hiljada ljudi.

“Grad je tada dobio više novih bulevara (Somborski, Medijana, Ivana Milutinovića), rekonstruisani su bulevari Zorana Đinđića, Dimitrija Tucovića, Cara Konstantina, rekonstruisano nebrojeno ulica u gradu i na selu. izgrađeno 15-ak novih kruznih tokova, rekonstruisan je fudbalski stadion, hala sportova. izgrađeno je i rekonstruisano 7 obdaništa, 8 zdravstveni stanica, izgrađeno je i rekonstruisano više osnovnih i srednjih skola, izgrađeno preko 250 socijalnih stanova”, rekao je Miodrag Stanković, odbornik Skupštine Grada Niša i predsednik Gradskog odbora DS u Nišu.

Sedmogodišnja vlast SNS nema novca za nove vrtiće i škole, ali zato ima za zamenu mermernih ploča na Trgu kralja Milana, što će građane Niša koštati 3 miliona evra, ili u prevodu 6 novih vrtića u gradu, ističe Stanković.

On je podsetio i da su izmeštanje pruge iz centra Grada i izgradnja Južnog bulevara  stara predizborna obećanja aktuelne vlasti.

“Za početak bi aktuelna vlast mogla da završi Zetsku ulicu. Šta se čeka i sa ostalim ulicama? Sada imamo ponovo obećanje, da će se izgraditi Južni bulevar. Pomoćnik gradonačelnika je izjavio u jednoj emisiji na lokalnom mediju da će se izgradnjom Južnog bulevara u Nišu rasteretiti saobraćaj u centru jer će biti moguće i da glavna ulica, odnosno deo od Voždove do Milojka Lešjanina, postane pešačka zona. Osnovni preduslov da bi se realizovala ova zamisao je izmeštanje pruge iz centra grada. Po nekom planu je da se počne sa tim projektom 2021. godine. Da li to neko pokušava opet da obmanjuje građane i koje je to po redu predizborno obećanje ove vlasti?”, izjavio je Stanković

Sve te priče o izgradnji Južnog bulevara podrazumevaju i da se nakon izmeštanja pruge krene u realizaciju i izuzimanje zemljišta, kažu niške demokrate. Od pekare Čair pa sve do Palilulske rampe treba porušiti objekte koji se nalaze pored pruge da bi se napravio Južni bulevar. Odakle para za to?!, pitaju se. SNS vlast je završila samo bulevar Heroja sa Košara, što znači da su sedam godina spajali dva bulevara u dužini od 400 metara, istaknuto je na konferenciji.

“Da bi se završio Somborski bulevar treba da se napravi dogovor sa Vojskom oko izuzimanja dela zemljišta kasarne “Knez Mihailo” kako bi se zaokružio kružni prsten. Punih sedam godina nije napisana ni jedna jedina reč Vojsci Srbije oko rešavanja pravno imovinskih odnosa sa Gradom zbog spajanja Somborskog bulevara i Bulevara Nikola Tesla. Na taj način bi bio zatvoren kružni prsten oko grada koji bi, uz izmeštanje pruge iz centra grada i povezivanja ul. Dušana Popovića, predstavljao izuzetno kvalitetno rešenje saobraćajnog prstena oko grada i to ne samo za srpske okvire”, rekao je Stanković.

On je istakao da će izmeštanje naplatnih rampi sa auto puta i njihova izgradnja takoreći u samom gradu dodatno opteretiti saobraćaj.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com