Izbori 2020Politika

DS: Bojkot uspeo, naprednjaci će vladati samostalno u narednom periodu

Sada je svima jasno da su parlamentarni i lokalni „izbori“ održani u nedelju 21.juna bili utakmica bez pravila i bez sudija. Još jednom se pokazalo da su izbori samo privid demokratije i simulacija normalnosti koja je u Srbiji nestala još pre 8 godina, smatra Demokratska stranka.

“Zato sa sigurnošću možemo da kažemo da je bojkot uspeo i da će režim Srpske Napredne stranke vladati samostalno u narednom periodu. A mi smo uvereni da će taj period vladavine biti veoma kratak. Izlaznost u Nišu od 44%, a i to je diskutabilno, novi sastav gradskog parlamenta jasan je pokazatelj da je kampanja bojkota bila uspešna. Parlament bez opozicije pokazuje da smo se vratili 30 godina unazad u jednopartijski sistem. Cenzus od 3% nije bio dovoljno nizak ali je bio dovoljno primamljiv i neodoljiv. Ne možete da tražite poverenje gradjana, a u isto vreme da gazite datu reč. Mnogi od učesnika na izborima, kako republičkim tako i lokalnim, zagovarali su zajedno sa nama bojkot izbora a onda su u samom finišu promenili mišljenje. Period od 22. juna 2020. godine slobodno možemo nazvati Novi početak za Srbiju!”, kaže Vladimir Milošević, član Izvršnog odbora Demokratske stranke.

Kašnjenje u proglašenju izbornih rezultata Gradske izborne komisije Niša, za demokrate je samo  još jedan pokazatelj u nizu da ova vlast ne može ništa dobro i blagovremeno da uradi u korist gradjana. Zvanični rezultati pokazuju da ćemo i na lokalu imati istu situaciju kao i u Republici. Parlament bez opozicije, ističu.

“Postavlja se logično pitanje, zašto ste učestvovali? Zašto niste ostali dosledni i do kraja učestvovali u kampanji bojkota? Šta ćete sada reći vašim glasačima kojima ste obećavali pobedu, a bili ste itekako svesni da je to jednostavno nemoguće? Mnogi od vaših glasača su želeli da bojkotuju ove „izbore“ ali su lično zbog vas izašli na glasanje jer vam još uvek veruju. I šta su dobili zauzvrat? Nekoliko mandata koji su ipak samo vaši”, rekao je Milošević.

Demokratska Stranka u Nišu im je poželela da uživaju u svojim „osvojenim“ mandatima, a da političku borbu za bolju, lepšu i uspešniju Srbiju i grad Niš ostave njima, njihovim političkim partnerima, saradnicima i što je najvažnije, građanima Niša koji su 21.juna ostali kod kuće.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com