Hronika

Državljani Srbije proterani iz Crne Gore, iz policije tvrde da nisu imali neophodne dozvole

U saopštenju Uprave policije Crne Gore navodi se da su pripadnici Centra bezbednosti Nikšić u sklopu aktivnosti “Stranac” kontrolisali apartmane “Krsmanović” u kojima je zatekli osam državljana Srbije.

Prilikom kontrole, ističe se, da je utvrđeno da V. V. (38), J. D. (41), O. Đ. (38), J. N. (41), A. S. (26), B. D. (22), V. M. (23) i N. A. (35),  imaju ugovore o delu političke partije u Crnoj Gori “Nove srpske demokratije” iz Podgorice kao naručioca posla. Među njima i Nišlije.

Poslovi se, kako je navedno, odnose na unapređenje organizacije stranke u smislu uređenja podataka i elektronske obrade baze članstva kroz primenu novih tehnoloških rešenja radi nesmetanog i efikasnog funkcionisanja.

Dodaje se da je je u ugovorima stoji da su angažovani na period od 25. januara do 10. februara 2021. godine.

Crnogorska uprava policije ukazuje da kod sebe nisu imali dozvole za privremeni boravak i rad stranih državljana kao i potvrde o prijavi rada i da su im zato uručeni pozivi za informativni razgovor.

Napominje se da su u razgovoru u nikšićkoj policijskoj stanici rekli da nisu bili upoznati sa zakonskim odredbama kojima se precizira i definiše njihov boravak i rad u Crnoj Gori.

S obzirom da su imali samo turističku prijavu boravka u apartmanima “Krsmanović”, bez potrebnih dozvola, osam državljana Srbije dobili su rešenja o zabrani ulaska u Crnu Goru na 90 dana kojima je određeno i da napuste teritoriju zemlje do 1. februara, zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com