Hronika

Državljani Srbije opljačkali zlataru u elitnom delu Istanbula. Obojica osumnjičena iz Niša

Dva maskirana razbojnika ušla su u draguljarnicu u elitnom dijelu grada Šišli na Nišantašu u Istanbulu, uperili pištolj u zaposlene i sa šaltera uzeli nakit vredan preko dva miliona eura, pišu turski mediji. Osumnjičeni su uhvaćeni na letu za Beograd. Procenjuje se da je opljačkani nakit u vrednosti od dva miliona eura. Obojica pljačkaša su iz Niša.

Nakon što su opljačkali zlataru razbojnici su pobegli motorom. Policija ih je brzo pronašla, jednog od njih je priveden pokušavajući da avionom pobegne za Beograd, a drugi je zadržan u hotelu u kojem je odseo.

Osumnjičeni su nakon postupka u policijskoj stanici prebačeni u zgradu suda.

Opisujući trenutak pljačke, vlasnik zlatare, kome je policija vratila dragulje je rekao:

“Odjednom su ušli sa pištoljem. Pretpostavljam da su bili stranci. Govorili su engleski. Ispraznili su prozor. Pobegli su na motoru. Ja sam ih pratio, nisam ih mogao uhvatiti. “

Pljačku su zabeležile i sigurnosne kamere, a na snimku se vidi da su u zlataru ušle dve osobe, jedna je nosila kacigu za motor, druga masku. Dok je jedan od osumnjičenih uperio pištolj u radnike, drugi je dragulje stavio u torbu.

Video pljačke pogledajte OVDE

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ispravite iznos…u tekstu na turskom pise 900 bin lira, a to je 900.000 lira ili prevedeno u evre oko 80.000…malo preterano sa 2M evra…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com