Društvo

Država predala gradu zemljište Elektronske industrije

Država Srbija predala je gradu Nišu u vlasništvo najveći deo zemljišta na području nekadašnje Elektronske industrije tako da će vrlo brzo, možda već za mesec dana početi prvi radovi na uređenju tog prostora, izjavio je danas gradski većnik zadužen za privredu Vladislav Marjanović.

Prema njegovim rečima, za početak radiće se na “oplemenjivanju” prostora Elektronske industrije kako bi dobio izgled industrijskog parka, a potom će baviti saobraćajnicama i saobraćajnom infrastrukturom.

“Grad će predvideti određena sredstva budžetom za izgradnju infrastukture”, izjavio je Marjanović nakon sastanka radne grupe čiji je zadatak rešavanje problema EI kompleksa i predstavnika firmi koje sada tamo posluju.

Marjanović je rekao da na prostoru nekadašnje Elektronske industrije postoje brojni problemi od imovinskih preko infrastrukturnih do ekologije.

Foto: B. Lj.

“Problemi su višedecenijski ali su rešavani “ad hok” ili nisu rešavani već su gurani pod tepih. Inicijativa za rešavanje tih problema koju smo pokrenuli na predlog Privedno-ekonomskog saveta grada, najozbiljnija je u poslednje dve decenije”, izjavio je Marjanović.

On je istakao da su problemi u Elektronskoj višedecenijski, tako da sada ne može da se očekuje da će se rešiti za dve nedelje ili dva meseca.

“Dužina perioda njihovog nastajanja ne znači da će biti i dužina perioda njihovog rešenja. Potrudićemo se da što pre pokažemo prve rezultate”, istakao je Marjanović.

Prema njegovim rečima, u EI kompleksu trenutno radi preko 200 firmi sa oko 5.000 radnika. Današnjem, drugom po redu sastanku predstavnika radne grupe sa privrednicima prisustvovali su, osim predstavnika grada Niša i predstavnici Službe za katastar nepokretnosti, Elektrodistribucije, Regionalne privredne komore i v. d. pomoćnica ministra unutrašnje i spoljne trgovine Milena Kovačević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com