[adrotate group="12"]
[adrotate group="11"]
Zdravlje

Država će brinuti i o primarnom zdravstvu

[adrotate group="27"]

Niških pet ustanova primarne zdravstvene zaštite, Dom zdravlja, Hitna pomoć, Studentska poliklinika, Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika i Zavod za plućne bolesti i tuberkulozu preći će putem promene osnivačkih prava u ingerenciju Republike Srbije, predviđeno je novim zakonskim rešenjem o zdravstvenoj zaštiti, konstatovano je na jučerašnjoj sednici Saveta za zdravlje Grada Niša u Gradskoj kući. Od ustanova iz oblasti zdravstva koje trenutno finansira Grad Niš, lokalnoj samoupravi preostaće jedino Ustanova Apoteka.

“Rokovi za ovu promenu nisu još uvek definisani, a osim podzakonskih akata, potrebno je da se izradi i plan mreže zdravstvenih ustanova na teritoriji cele zemlje”, kaže Đorica  Spasić, sekretar Sekretarijata za primarnu zdravstvenu zaštitu. “Ova promena omogućava nadležnima na republičkom nivou da sveobuhvatno sagledaju potrebe celokupnog sistema primarne zdravstvene zaštite u zemlji”.

[adrotate group="21"]
[adrotate group="13"]

 Spasić je dodao da Ustanove primarnog zdravstva u Nišu “odlično rade” i u postojećim uslovima,dodao je Spasić i naglasio da je ZU Apoteka Niš jedna od retkih ustanova ovog tipa u zemlji koja pozitivno posluje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

[adrotate group="7"]
[adrotate group="8"]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button