DruštvoKultura

DRVORED U VOŽDOVOJ I MILOJKA LEŠJANINA: U Voždovoj ulici kuglasti jasen

Ulica Voždova u kojoj je tokom leta rekonstruisan trotoar i tom prilikom je posečen i ceo drvored koji je krasio glavnu nišku saobraćajnicu, dobiće nove sadnice.

Novo drveće biće posađeno i u ulici Milojka Lešjanina, a prema rečima direktora Sektora za javno zelenilo Javno komunalnog preduzeća „Mediana“, Slobodana Đorđevića, zbog produženog perioda vegetacije, drvored nije posađen u oktobru kada se uobičajeno sadi.

Za sada je posađeno 17 novih sadnica. Izabrano je drveće bez agresivnog korena koje neće uništiti tek urađeni trotoar na kome se sada nalaze behaton ploče.

“Ako uslovi dozvole želimo da ceo taj pravac od Crvenog pevca pa do Ureda kompletiramo i da sve sadne jame imaju svoju sadnicu”, kaže Slobodan Đorđević. “U delu ulice Milojka Lešjanina nalazi se kuglasti jasen koji je deficitarna vrsta. Ove godine smo uspeli da pronađemo dvadesetak adekvatnih sadnica, odnosno drveće takvog uzrasta da mogu da zamene stara stabla, tako da će u Generala Milojka Lešjanina još nekih petnaestak sadnica biti posađeno”, kaže Đorđević.

Na taj način drvored u ulicama Voždovoj i Milojka Leškanina biće kompletiran, pa će svaka sadna jama imati svoju sadnicu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com