Društvo

DRUŽENJE SA TATJANOM RIBAKOVOM – Rusi i Srbi su prijateljski narodi

Čelnicima Gradske opštine Niška Banja pripala je čast da ugoste Tatjanu Ribakovu, koautora knjige iz serije „Balkanski putnik”.

U prvoj knjizi, „Moja prekrasna Srbija”, autori su podelili svoje lično iskustvo života na Balkanu. To je zanimljiva priča o istoriji, o tradiciji, navikama Srba, o putovanjima, planinama, travama i rekama. Ova knjiga postala je poznata pošto ju je predsednik Srbije Vučić poklonio predsedniku Rusije Putinu.
Foto: GO Niška Banja

Za „prekrasnom” je usledila „Moja ukusna Srbija”.

Letnje putešestvije po planinama i dolinama Srbije sa zaustavljanjima u starinskim kafanama, gde domaćini iz generacije u generaciju čuvaju recepte starih kraljeva, po farmama mleka, po beogradskom Monmartru – čuvenoj Skadarliji, po pčelanicima i pijačnim mesarama.

Uskoro iz štampe izlazi nova knjiga koja se rađa iz brige današnjice. Čitava planeta suočena je s iznenadnim neprijateljem – korona virusom.
Pažnja čitavog čovečanstva, kao nikada do sada, usmerena je na sopstveno zdravlje, na sistem zdravstvene zaštite. Upravo će zato novi vodič imati naslov „Moja zdrava Srbija”. U njemu su autori svojim čitaocima pričali o, nažalost, malo poznatim, ne samo u Rusiji, nego i u svetu, srpskim sanatorijumima, kojii se ovde zovu banje.
U razgovoru sa predsednikom opštine Niška Banja, Tatjana Ribakova istakla je da vreme nakon pandemije korona virusa ujedno predstavlja i najbolje vreme za oporavak kako Niške, tako i ostalih srpskih banja jer termomineralne vode kojima one obiluje su od neporocenjivog značaja za oporavak celog organizma.
Foto: GO Niška Banja

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com