Društvo

Druženje sa „modernim samurajima“ u Dnevnoj sobi

Svi oni koji nisu imali prilike da se upoznaju sa sportom pod nazivom Kendo i njegovim karakteristikama, u utorak 24.aprila sa početkom u 19 časova moći će da se upoznaju sa ovom drevnom japanskom veštinom u kafeu Dnevna soba.

 

Da li znate šta je Kendo?

Kendo je drevna japanska borbena veština nastala od kendžicua, borbe sa pravim mačevima ili katanama. Oko Drugog svetskog rata rešeno je da se stvori veština koja će uključivati istu vrstu opreme, ali će mačevi biti zamenjeni bambusovim replikama da bi se kendo trenirao bez opasnosti od povreda.

Njegov pravi značaj leži u podizanju duha, samokontrole i snage, jer nije lako da u teškom oklopu vodite dinamične borbe.

Prednost je i u tome što kendo možeš da treniraš i sa sedam i sa 77, te se lako može desiti da vremešni takmičar pobedi mlađeg i okretnijeg i da žena pobedi muškarca. 

“Ovo sve ste možda i znali…A da li ste znali da Niš ima Kendo klub “MUSHIN” ili još bitnije i reprezentativce Srbije u ovom sportu?Niste? Sigurno ima još mnogo toga što bi možda trebalo da znate o ovoj drevnoj japanskoj veštini.” poručuju organizatori.

Svako ko je na našem portalu pročitao priču o Nišlijki koja je veoma uspešna u ovoj veštini, Mili Jovović, imao je prilike da se upozna sa njenim okvirima, a sada će imati prilike i da se dodatno informiše o svemu što ovu veštinu čini interesantnom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com