Virus KoronaZdravlje

Drugu dozu vakcine primilo 85.780 građana Niša

Velika akcija vakcinacije mladih sutra u GO Crveni krst

Od početka masovne imunizacije stanovništva protiv virusa kovid-19 u Nišu je prvu dozu primilo 11.771, a kompletno je imunizovano 85.780 građana, podaci su Doma zdravlja Niš.

Broj kovid pozitivnih građana se u prethodnom periodu, unazad nedelju dana, kreće između 0 i 5, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Ukupan broj vakcinisanih u Nišu sa jednom dozom je 111.771, dok je obe doze primilo 85.780 građana. Svi koji su prvu dozu vakcine primili na vakcinalnom punktu u nekom od tržnih centara, drugu dozu takođe mogu primiti na istom mestu. Ukoliko dođe do promene najavićemo na vreme“, kaže Danijela Nešić pomoćnik direktora za medicinske poslove Doma zdravlja Niš.

Foto: S.P.

Vakcinacija u Nišu obavlja se svakodnevno u centralnom objektu Doma zdravlja od 7-20 sati, u tržnim centrima Roda, Forum i Delta planet i na punktu hala Čair. Odaziv građana za vakcinaciju je zadovoljavajući, kažu u Domu zdravlja, i ističu da posebnu pažnju treba usmeriti na vakcinaciju mladih.

Vakcinacija se, za sada, nastavlja u svim tržnim centrima u kojima već postoje vakcinalni punktovi. Sutra se očekuje velika akcija vakcinacije mladih u GO Crveni krst od 11-17 h“, kaže Nešićeva.

U holu centralnog objekta Doma zdravlja organizovana je vakcinacija prvom dozom, dok se izdavanje druge doze obavlja u suterenu. Oni koji su primili vakcinu svedoče da gužve nema i čitav proces funkcioniše bez zastoja.

Dobro je organizovano, nema čekanja. Minut-dva dok vam upišu podatke, još desetak posle vakcinacije i to je to. Ima dosta ljudi, ali niko ne čeka. Brzo sam završila“, kaže sugrađanka Tanja koja je primila drugu dozu Fajzerove vakcine.

Foto: S.P.

Studiram u Beogradu, kreće junski rok i neminovno je da ću imati kontakt sa kolegama iz raznih krajeva zemlje. Zato se vakcinišem. Došao sam po drugu dozu i nisam čekao. I ne boli ništa“, kaže Vladimir student političkih nauka.

Foto: S.P.

Primila sam kinesku vakcinu. Ništa nisam osetila i nisam čekala. Ovi mladi ljudi što nama babama pomažu da se snađemo gde šta treba, su zlatni. Mnogo im hvala“, kaže starija sugrađanka.

Opada broj novozaraženih

Da masovna imunizacija i kontinuirano poštovanje epidemioloških mera daje rezultate, govori podatak da je u Nišu drastično smanjen broj inficiranih kovid virusom.

Broj kovid pozitivnih građana se u prethodnom periodu, unazad nedelju dana, kreće između 0 i 5“, potvrdila je Danijela Nešić.

U toku jučerašnjeg dana u ambulantama Dom zdravlja urađen je 191 test od čega je kod samo tri osobe prisutan kovid virus, saopštavaju iz ove zdravstvene ustanove.

Interesovanje građana i dalje je najveće za Fajzerovu vakcinu, a zatim i za Sinofarm. Niški Dom zdravlja Niš je u toku jučerašnjeg dana dobio nove količine Sputnjik V vakcine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com