DruštvoVirus KoronaZdravlje

DRUGU DOZU VAKCINE PREDSEDNIKU SRBIJE DALA MEDICINSKA SESTRA VIOLETA STAMENKOVIĆ: Do sada sam dala 4000 doza, ali je ovo nešto sasvim drugačije

Violeta Stamenković je medicinska sestra u zdravstvenoj ambulanti u Pukovcu Doma zdravlja iz Doljevca. Do sada je dala, kaže ona, preko 4.000 vakcina i ni jednom joj nije zadrhtala ruka.

Podne 27. aprila pamtiće po tome što je dala drugu dozu vakcine predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću. Sigurna kao što je to bila svih 4.000 prethodnih puta ona je vakcinisala prvog čoveka Srbije.

„Pa bilo je malo treme dok sam se pripremala. U svakom slučaju nije da nije ništa, ali onog trenutka kada je predsednik ušao trema je nestala kao da je nije ni bilo“, kaže kroz smeh sestra Violeta.

Tome je svakako doprineo i sam predsednik Srbije koji se ponašao sasvim opušteno kao da se godinama poznaje sa medicinskim osobljem koje je tog trenutka bilo zaduženo za njega. Pre vakcinacije ga je pregledala doktorka Slađana Beronja Jovanić. Problem je bio malo povišeni pritisak što je predsednik objasnio na svoj način, a radi se o obavezama koje ima.

„Nadam se da će vakcinacija biti bezbolna. Do sada nije bilo problema sa pacijentima i najiskrenije se nadam da ih neće biti ni sada“, kazala je Violeta.

Doktorka Slađana je istakla da im je svima koji rade u ambulanti čast što će se predsednik Srbije revakcinisati kod njih.

„Uz drugu doz kineske vakcine predsednik će dobiti i potvrdu da se vakcinisao potpuno. Nadam se da će odaziv ljudi nakon predsednikove posete biti još veći i da će mnogi doći da se vakciniš koji to nisu uradili do sada“, kazala je doktorka Slađana.

Ona je istakla da je do sada dato 4055 doza od toga je 1611 osoba primilo obe doze.

„Vakcina ima dovoljno. Dobili smo i 1000 vakcina Sinofarm za nezakazane pacijente, a dobili smo preko toka još 200, a imamo sve vrste vakcina“, istakla je doktorka Slađana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com