Društvo

Drugo polugodište počinje po planu ukoliko Batut ne donese drugačiju odluku

Ukoliko Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” ne bude doneo drugačiju odluku, drugo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola u Nišu počeće kao što je i do sada planirano, naveo je Dragan Gejo, načelnik Školske uprave Niš.

“Institut za javno zdravlje s kojim smo i ja i načelnica Okruga u kontaktu šalje stalno podatke “Batutu” i “Batut” će odlučiti da li će se nešto menjati u kalendaru rada osnovnih i srednjih škola.”, rekao je Dragan Gejo.

On je dodao da se za sada ništa ne menja i da ima vremena za blagovremena obaveštenja, ali da bi trebalo da se obrati pažnja i na to da se deca još uvek nisu sakupljala preko raspusta.

“Mi smo stalno u kontatku i kontaktirali smo juče Insitut za javno zdravlje, sa svima njima sam porazgovarao i ljudski i profesionalno i bićemo obaveštavani nadalje šta da radimo. Može da se desi i u petak da nam jave da je došlo do promena. Mi ćemo lako tada da obavestimo direktore i razredne starešine da jave deci. Pretpostavljam, ukoliko ne budu javili, da će se normalno nastaviti drugo polugodište. “, poručio je Gejo.

Epidemiolog Branislav Tiodorović, ranije je izjavio da se može očekivati da broj obolelih i dalje raste, naročito nakon što deca posle zimskog raspusta krenu ponovo u škole i vrtiće.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com