Društvo

Drugi put do ČASNOG krsta. Pripadnik niške policije najbrži u hladnoj vodi (VIDEO)

Miloš Čičić (26), prvi je doplivao do Časnog krsta na tradicionalnom takmičenju koje se po 15 put održalo na otvorenim bazenima u Nišu. Za krst je plivalo 16, od predviđenih 19 takmičara, jer je za tri takmičara nakon provere zdravstvenog stanja procenjeno da ne mogu da učestvuju.

Pobednik ovogodišnjeg plivanja za Bogojavljenski krst se borio četvrti put, a drugi put je prvi doplivao do njega. Pripadnik Interventne jedinice Policijske uprave Niš prvi put je pobedio na ovoj tradicionalnoj manifestaciji 2016. godine.

Miloš Čičić, pripadnik MUP-a

“Ove godine je voda bila izuzetno hladna. Pobedu posvećujem porodici i mojoj devojci”, kazao je Miloš Čičić i najavio da će se sigurno prijaviti i naredne godine.

Najveća niška opština tradicionalnu manifestaciju organizuje 15. put, ove godine u saradnji sa Niškom eparhijom, Sportskim centrom Čair, i drugim ustanovama i institucijama.

“Ove godine smo imali 16 plivača, tri nisu ušla u bazen jer nisu ispunili psihofizičke  kriterijume. Ovom prilikom bi čestitao pobedniku, ali i svim ostalim učesnicima, jer plivati na ovoj temperaturi nije ni malo lako.  Prava je hrabrost i zahvalnost što su se odazvali na poziv i prijavili učešće. Trudićemo se da i nadalje čuvamo našu tradiciju i običaje. Nadamo se da će naredne godine ova manifestacija biti održana u punom kapacitetu, sa publikom i svim ostalim propratim događajima”, kazao je predsednik GO Medijana Nebojša Kocić.

Pobednik plivanja je dobio novčanu nagradu od 30 hiljada dinara, lovorov venac, zlatan lanac i privezak. Za sve učesnike obezbeđene su prigodne nagrade.

Tradicionalna manifestacija koja svake godine privlači veliku pažnju javnosti, ove godine održana je bez prisustva publike i svečanih strojeva, uz poštovanje epidemioloških mera usled kovida 19.

Jedan od osnovnih ciljeva ovog događaja jeste da se povrati istinski duh i saborni značaj manifestacije koji se izgubio u nadmetanju plivača. Plivanje ne treba da ima takmičarski karakter, već treba da se ogleda u činu da svi ujedinjeni u veri simbolično iznesu krst iz vode.

Za onog ko prvi stigne do krsta, pre nego doplivaju ostali, veruje se da će ga pratiti sreća tokom cele godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com