DruštvoPolitika

Drugi protest u Nišu: “Srbija je ustala”, poručeno je sa skupa nezadovoljnih građana (VIDEO)

U Nišu je održan drugi po redu protesni sksup “Stop teroru, za Niš bez straha”. Građani su se okupili na Trg kralja Milana, a zatim krenuli u protestnu šetnju koju će završiti ispred kabineta gradonačelnika Niša.

Građanima su se obratili dugogodišnji novinar Srđan Škoro, Zoran Jovanović, profesor Filozofskog fakulteta u Nišu i otpušteni radnik Gorice Rade Rašović.

Zahtevi i drugog protestnog skupa koji je večeras organizovao Pokret mladih su isti. Okupljeni traže ostavke ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, oslobađanje zarobljenih medija i stvaranje nezavisnog regionalnog servisa u Nišu.

Zahtevi su i da se svi pružni prelazi u Nišu obezbede rampama i svetlosnom signalizacijom, da se stane na put partijskom zapošljavanju i da se rasvetle svi slučajevi paljenja automobila u Nišu.

Pokret je zatražio da se zaustavi isključenje struje socijalno ugroženim gradjanima i da javni izvršitelji ne postupaju u sporovima koji se vode protiv socijalno ugroženih gradjana.

Vraćanje Aerodroma, Elektrodistribucije i Regionalne privredne komore gradu Nišu takođe je jedan od zahteva neformalnog Pokreta mladih “Za Niš bez straha”.

Protesni skup podržali su sindikat Sloga, Savez za Srbiju, Pokret Dosta je bilo i Pokret slobodnih građana.

https://www.facebook.com/NiskeVesti.rs/videos/372570093596217/

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com