DruštvoPolitika

Drugi protest „1 od 5 miliona“ održan u Nišu

Oko 2.000 građana Niša okupilo se večeras na protestu „Stop teroru – za Niš bez straha #1od5miliona”, koji je organizovao Pokret mladih „Za Niš bez straha“.

Novinar Srdjan Škoro rekao je okupljenima da je Srbija ustala i da se više ne može zaustaviti.

 

„Protesti se ove nedelje organizuju u 14 mesta, a naredne nedelje biće organizovani u više od 20 mesta. Aleksandru Vučiću više ti ne može pomoći ni Putin. Od dela svog naroda si napravio sendvičare, a od Srbije privatnu prćiju gde ti i tvoji drugari besomučno kradete i lažete. Zašto Putina nisi odveo u Kuršumliju da vidi sva vaša napredna čuda. Da vidi fabriku koja ne postoje i radnike koji ne postoje”, istakao je Škoro.

Pored devet zahteva iznetih na prvom protestnom skupu pridodat je i zahtev da se ispitaju kriminalne radnje u “Gorici”, gradskom preduzeću za pogrebne usluge

Predsednik sindikata JKP “Gorica” i član radne grupe koja je kontrolisala poslovanje “Gorice” Rade Rašović rekao je da je ta radna grupa ima dokaze na 270 strana o kriminalu u „Gorici“.

“Radna grupa je u ‘Gorici’ otkrila veliki kriminal. Utrošeno je više od pola milijardi para svih gradjana na pojedine direktore. Tužilaštvo se time ne bavi, ono se bavi samo nama koji smo otkrili taj kriminal”, izjavio je Rašović.

Profesor Filozofskog fakulteta u Nišu Zoran Jovanović kazao je da bi svi zahtevi sa protesta u Srbiji trebalo da se svedu na jedan jedini zahtev, a to je momentalna i neopoziva ostavka Aleksandra Vučića.

Na skupu su pročitani zahtevi koje je Pokret mladih “Za Niš bez straha” izneo na prvom protestnom skupu, a to je ostavka ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, oslobadjanje zarobljenih medija i stvaranje nezavisnog regionalnog servisa u Nišu.

Zahtevi su da se svi pružni prelazi u Nišu obezbede rampama i svetlosnom signalizacijom, da se stane na put partijskom zapošljavanju i da se rasvetle svi slučajevi paljenja automobila u Nišu.

Pokret mladih “Za Niš bez straha” takodje traži da se se zaustavi isključenje struje socijalno ugroženim gradjanima i da javni izvršitelji ne postupaju u sporovima koji se vode protiv socijalno ugroženih gradjana. Zatraženo je i vraćanje gradu Aerodroma, Elektrodistribucije i Regionalne privredne komore.

Posle okupljanja na trgu učesnici su krenuli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com