Magazin

Drugi polufinalni par Kupa Radivoj Korać: FMP – Partizan

U subotu 19. februara na programu su polufinalne utakmice Kupa Radivoj Korać. Prvi par je Crvena zvezda – Mega i taj meč igra se od 17 sati u niškoj Hali Čair dok je drugi polufinalni par FMP – Partizan, ova utakmica zakazana je za 21 sat.

Partizan poslednji polufinalista Kupa Radivoj Korać

U poslednjem duelu četvrtfinala Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać, Partizan NIS je prema očekivanjima ubedljivo savladao Borac Zemun i zakazao subotnje polufinale protiv FMP u 21.00 sat.

Hrabro su Zemunci ušli u duel sa apsolutnim favoritom Partizanom, čak poveli 6:3 na samom početku, bili u egalu i posle šest minuta igre (12:12), ali su crno-beli postavili stvari na mesto do kraja prve deonice i poveli 22:12.

Nije se predavao Borac ni na startu druge četvrtine, pogodio je drugu trojku mladi Branković i smanjio na 18:25, ali su crno-beli u 14. minutu povećali na 33:21. Smanjio je Sinovec trojkom na 26:33, pa odlični Branković na 28:33, ali je Avramović ponovo doneo dvocifrenu prednost Partizanu – 39:28. Na poluvreme je ekipa trenera Željka Obradovića otišla sa „plus 17“ – 47:30.

Silovito su crno-beli počeli drugo poluvreme rešeni da završe posao, odlepili se značajnije serijom 9:0, a posle pet minuta već imali 30 poena prednosti – 62:32. Već tada nije bilo nikakve dileme, pošto je na kraju treće deonice bilo 73:39.

U poslednjoj četvrtini, Partizan je rutinski priveo meč kraju i slavio ubedljiv trijumf.

Foto: Niške Vesti

FMP preko Borca do polufinala Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši FMP-a plasirali su se večeras u polufinale Kupa Radivoja Koraća, nakon što su savladali čačanski Borac sa 88:77 (19:8, 20:18, 23:18, 26:33).FMP je do pobede predvodio Danilo Tasić sa 19 poena i osam skokova, a pratili su ga Nikola Šaranović sa 12 poena i osam skokova i Ranko Simović i Aleksa Stepanović sa po 10 poena.

Kod Borca se izdvojio Marko Pecarski sa 18 poena i sedam skokova. Radovan Djoković je postigao 13, a Aleksa Novaković 11 poena.

FMP će se u polufinalu sastati sa Partizanom, 19. februara od 21 sat.

Meridian – Veliki broj promocija i odlične kvote

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com