Sport

Drugi “Icin” memorijal pripao Vukovima (VIDEO)

Karavan Roda 3×3 prvenstva Srbije sedmi put je bio u Nišu. Na Trgu kralja Milana u nedelju 22. avgusta okupile su se najbolji srpski basketaši sa željom da stignu do vredne novčane nagrade, ali i plasmana na završni turnir prvenstva Srbije koji će se 1. septembra odigrati u Beogradu. Na niškom turniru učestvovalo je 14 ekipa, a događaj na centralnom gradskom trgu privukao je veliku pažnju Nišlija  u vrlo lepom letnjem danu.

Takmičenje je opravdalo sva očekivanja ljubitelja basketa, a turnir je osvojila ekipa 3×3 Wolves iz Smederevske Palanke. “Vukovi” su do nagrade od 100 000 dinara došli pobedom u finalu nad ekipom Ralja Grand slot rezultatom 14:9. Treće mesto osvojila je ekipa Podgorica Kodio iz Crne Gore koja je svojim prisustvom dala niškom turniru i međunarodni karakter.

Od 2019. godine Regionalni košarkaški savez Istočna Srbija dao je ovom turniru memorijalni karakter u čast Ivana Ice jovanovića, košarkaša koji je 2018. godine preminuo nakon teške bolesti. Memorijalu je prisustvovala porodica pokojnog Jovanovića, a njegova sestra Ana je uručila glavnu nagradu pobedniku turnira. U znak sećanja na Ivana njegovi prijatelji su organizovali atraktivan revijalni meč koji je simbolično završen rezultatom 7:7 pošto je Ivan tokom svoje karijere na leđima nosio “sedmicu”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com