Kultura

Druga klapa filma o Zoranu Radmiloviću u Beogradu

Stolice sa izlivenim cipelama, mesto gde je živeo u Beogradu, Atelje 212 u kojem je radio, mnoge priče i anegdote, naći će se u filmu “Glumčina” o legendarnom Zoranu Radmiloviću, čije je snimanje nakon rodnog Zaječara nastavljeno u Beogradu.

 

Legendarna “Srpska kafana” slovi za mesto na kojem se stvarala srpska pozorišna i gurmanska istorija. Veterani “Ateljea 212” bili su most koji je povezivao kafanu i pozorište. Na ovom mestu sate su provodile najveće legende našeg pozorišta. Upravo o tom boemskom životu, ali i o mnogim anegdotama i svedočanstvima iz njegovog života biće reči u filmu o Zoranu Radmiloviću.

Ovo je stolica Zorana Radmilovića u Srpskoj kafani pored pozorišta Atelje 212 gde je radio.

U uglu legendarne kafane stajale su i tri stolice izlivene u bakru sa ugraviranim imenima glumaca Zorana Radmilovića, Slobodana Cice Perovića i Slobodana Aligrudića.

U istoj zgradi su živeli glumci Petar Kralj i Zoran Radmilovic. U njihovu čast postavljene su spomen ploče.

Milica je ćerka Petra Kralja

“Svetlana Ceca Bojković, Aljoša Vučković, Goran Sultanović, ćerka Petra Kralja, deo je onih ljudi koju je mogu da kažem Zoran ponovo okupio, zahvaljujući filmu koji snimamo o njemu. Oni nisu samo govorili o Zoranu, već za njihove priče mogu da kažem da su emotivne ispovesti i lična svedočanstva, koja će dati potpuno novu i emotivniju dimenziju filmu. Ova sjajna glumačka ekipa nije samo radila zajedno, već su se i družili. Sada posle toliko godina ponovo su se okupili zahvaljujući Zoranu Radmiloviću”, rekao je autor filma Vladimir Ristić.

Atmosfera sa snimanja filma

Zoran Radmilović nije bio običan glumac. Njega nema već 35 godina, ali zahvaljujući njegovom delu on je izuzetno prisutan i dan-danas. Veliki je izazov snimiti film o njemu. U filmu će još govoriti i Zdravko Šotra, Dušan Kovačević, Siniša Kovačević, Mira Banjac, Aljoša Vučković, Seka Sabljić, Goran Marković, Bogdan Diklić, Voja Brajović i drugi doajeni srpske glumačke scene.

Svetlana Bojković, glumica i Oliver Paunović, producent

“U filmu će biti prikazani sasvim novi podaci koji će biti interesantni gledalištu”, obećavaju akteri filma.

 

Film snima niška City produkcija, kao posledica producenta Olivera Paunovića i upravnika pozorita “Zoran Radmilović” Vladimira Đuričića. Premijera filma planirana je za iduću godinu, a kako to kaže  Đuričić, predviđena je povodom dva jubileja: 75. godina od osnivanja zaječarskog pozorišta i 30. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“.

PROČITAJTE JOŠ…

PALA PRVA KLAPA. Počelo snimanje filma o Zoranu Radmiloviću

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com