Društvo

Dres odbojkaša Marka Podraščanina na licitaciji Lokalne Fondacije Niš

Marko Podraščanin, legendarni odbojkaški reprezentativac Srbije, osvajač mnogobrojnih medalja i priznanja sa nacionalnim timom i jedan od najboljih odbojkaša sveta već dugi niz godina, poslao je svoj dres iz reprezentacije Srbije za novu licitaciju Lokalne fondacije Niš. Dres koji se nalazi na licitaciji je Marko nosio na prethodnom Evropskom prvenstvu septembra 2021. godine. Licitacija je otvorena do 9. marta u 12 sati, a ponude se daju isključivo na na fb stranici LFN. Početna cena je 4.000 dinara. Novac prikupljen ovim putem ide u fond za podršku kreativnim i proaktivnim idejama Nišlija.

Marko Podraščanin nastupa za naš državni tim još od 2006. godine i Svetskog prvenstva u Japanu. Sa Srbijom je za više od 15 godina osvojio 11 medalja na najvećim svetskim takmičenjima, dva puta bio evropski šampion, osvajao odličja na Svetskom prvenstvu i u Svetskoj ligi. Do danas je zabeležio više od 300 nastupa za reprezentaciju naše zemlje. Na klupskom planu karijeru je započeo u novosadskoj Vojvodini, a od 2007. godine konstantno nastupa u Italiji, gde je igrao za Koriljano, Lube, Peruđu, a trenutno je član Trentina. U svojoj bogatoj karijeri ima izuzetnu kolekciju timskih, ali i individualnih priznanja i sa pravom je zaslužio zvanje jednog od najboljih srednjih blokera na svetu u 21. veku.

Foto: LFN Nis

Lokalna fondacija Niš se zahvaljuje na podršci Marku Podraščaninu, kao i Pavlu Periću, Markovom reprezentativnom kolegi i Nišliji Iliji Gavriloviću koji su omogućili da LFN dobije ovaj dres za licitaciju.

Prema nijihovim rečima, novi konkurs, za koji su pripreme u toku, biće raspisan u maju 2022.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com